REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Klavnica, ki vam jo prikrivajo: Pricurljali Mossadovi podatki in razkrili strahotne izgube Ukrajine v vojni z Rusijo!

Klavnica, ki vam jo prikrivajo: Pricurljali Mossadovi podatki in razkrili strahotne izgube Ukrajine v vojni z Rusijo!Kaj je Ukrajina za ZDA in njeno vojaško industrijo? Vir: Zajem zaslona, Twitter

V ZDA je nedavno upokojeni polkovnik Douglas Macgregor poročal, da je na srečanju med poveljnikom ukrajinskih sil Valerijem Zalužnim in načelnikom generalštaba ameriške vojske Markom Milleyjem Zalužni povedal Milleyju, da so nepopravljive izgube oboroženih sil Ukrajine v času srečanja znašale 257.000 ljudi (ubitih, pogrešanih, ujetih).

Iz podatkov je jasno, da Rusija ni utrpela niti 20.000 mrtvih vojakov, medtem ko so izgube ukrajinskih sil – okoli desetkrat večje.

Hkrati je turški tisk, ki se sklicuje na vire izraelskega Mossada, objavil število izgub ukrajinskih in ruskih oboroženih sil od začetka vojne, ki podatke Macgregorja potrjuje.

Ti podatki so v skladu z bolj realističnimi ocenami vojaških strokovnjakov, ki smo jih večkrat citirali in zelo daleč od zelo optimističnih ocen, ki so jih objavljali osrednji zahodni mediji.

Iz podatkov je jasno, da Rusija ni utrpela niti 20.000 mrtvih vojakov, medtem ko so izgube ukrajinskih sil – okoli desetkrat večje.

Po poročanju turških medijev so izgube naslednje:

RUSIJA - ruske izgube na terenu, kjer se nahaja okoli 418 tisoč vojakov (in Moskva lahko računa še na 3.500.000 rezervistov) in naraščajoče število Wagnerjevih plačancev:

23 letal

56 helikopterjev

200 (S)UAV (brezpilotnih letal)

889 tankov in oklepnih vozil

427 havbic (topniških sistemov)

12 sistemov protizračne obrambe

18.480 mrtvih

44.500 ranjenih

323 ujetnikov.

UKRAJINA - izgube Ukrajine, ki ima na terenu 734.000 vojakov (plus 100 tisoč rezervistov) ter častnike NATO pakta, vojake in plačance, so naslednje:

302 letal

212 helikopterjev

2.750 UAV (brezpilotnih letal)

6.320 tankov in oklepnih vozil

7.360 havbic (topniških sistemov)

497 sistemov protizračne obrambe

157.000 mrtvih

234.000 ranjenih

17.230 ujetnikov,

234 mrtvih - Natovi vojaški trenerji (ZDA in Velika Britanija)

2.458 mrtvih - Natovih vojakov (Nemčija, Poljska, Litva, ...)

5.360 mrtvih - plačancev

Razmerje med padlimi Rusi in Ukrajinci ni samo 1:8, kot je ocenjeval polkovnik Douglas Macgregor, pač pa je dejansko še slabše, preko 1:10.

Razmerje med padlimi Rusi in Ukrajinci ni samo 1:8, kot je ocenjeval polkovnik Douglas Macgregor, pač pa je dejansko še slabše, preko 1:10.

Isto velja za izgube vojaške tehnike, na primer tankov in oklepnikov.

Medtem ko tudi slovenski osrednji mediji in celo dnevniki, ki se hvalijo s svojo »poglobljenostjo« (Delo, ljubljanski Dnevnik itd.) propagandistično pišejo o preko 2000 uničenih ruskih tankih, Rusija, ki je imela pred vojno okoli 12.000 tankov, očitno ni izgubila niti 900 tankov, medtem ko jih je Ukrajina izgubila – sedemkrat več.

Pri tem seveda ni dileme o tem, katera stran je v tej vojni – agresor

Tudi na vprašanje, kako je mogoče, da je Ukrajina izgubila več tankov, kot jih je sploh imela na začetku vojne, je odgovor preprost - Ukrajina je že izgubila tudi večino tankov, ki jih je dobila od svojih zaveznic iz NATO pakta, ki so imele v svojih skladiščih še na desetine in stotine tankov sovjetske izdelave.

In so jih v obliki pomoči poslale režimu v Kijevu, ob tem pa je med boji več sto tankov ruske ali sovjetske izdelave tudi zaplenila.

Zgornji graf kaže, koliko tankov imajo evropske države še v aktivni službi.

Spodnji pa kaže, koliko tankov so zahodne države še obljubile Ukrajini - najmanj okoli 30 odstotkov premalo glede na zahteve Valerija Zalužnega.

Kmalu po začetku vojne je tudi Slovenija Ukrajini namenila vojaško pomoč v obliki avtomatskih pušk, streliva in čelad.

Junija je v Ukrajino poslala 35 oklepnih pehotno amfibijskih vozil BVP M80A, nato pa še 28 tankov M-55S.

V zameno za to donacijo je Slovenija od Nemčije prejela 40 nemških transportnih vozil...

Podatki o strahovitih ukrajinskih izgubah seveda pojasnjujejo, zakaj Ukrajina tako nujno potrebuje novo zahodno orožje – zato, ker je večina njenega orožja, ki ga je imela ali dobila od zaveznic, skupaj z velikim številom ukrajinskih vojakov in plačancev - že »demilitarizirana.«

Podatki o tem se seveda skrivajo, nedavno se je samocenzurirala celo Ursula von der Leyen, ko je priznala 100.000 mrtvih ukrajinskih vojakov...

Ta del njene izjave je bil nato izbrisan, a je njen izvirnik še vedno na voljo tukaj.

Hrvaški predsednik Zoran Milanović ima prav - če je bilo pred dvema mesecema 100.000 mrtvih ukrajinskih vojakov, jih danes ni več med živimi že najmanj 150.000, najbrž pa še več. 

Čas ne dela za Ukrajino in ne za ZDA in EU.

In to hkrati pojasnjuje, zakaj se Rusiji s koncem vojne ne mudi.

Dlje časa kot traja, manj orožja in vojakov imajo tako v Ukrajini, kot v članicah zveze NATO.

Res je točno tako, kot piše ameriška, s strani vojaško-industrijskega sistema ZDA in ameriškega obrambnega ministrstva obilno financirana korporacija RAND (potem ko je najprej navijala za rusko-ukrajinsko vojno!): čas res ne dela za Ukrajino.

In ne za Združene države Amerike in Evropsko unijo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek