REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izgubljene iluzije sprožile revolucionarno odločitev: Kako je Rusija z zavezništvom s Severno Korejo šokirala Zahod

Izgubljene iluzije sprožile revolucionarno odločitev: Kako je Rusija z zavezništvom s Severno Korejo šokirala ZahodSnidenje: Kim Jong-un in Vladimir Putin. Vir: Telegram, posnetek zaslona
V resnici ne gre za ideološko zavezništvo, pač pa zavezništvo iz nuje, zaradi ravnanja ZDA in lakajskih ameriških zaveznikov.

Zdi se, da se je Rusija končno osvobodila vsakršnih iluzij o Zahodu in začela bolj agresivno nastopati v mednarodnem prostoru.

O tem priča nedavni večdnevni obisk severnokorejskega voditelja Kim Jong-una v Rusiji.

Na Zahodu seveda obisk opisujejo kot sestanek diktatorjev in širijo trditev, da se v boju proti svetovnim demokracijam povezujejo avtokrati - ruski, severnokorejski in kitajski.

V resnici ne gre za ideološko zavezništvo, pač pa zavezništvo iz nuje, zaradi ravnanja ZDA in lakajskih ameriških zaveznikov.

Podrobnosti sklenjenih sporazumov še niso znane, vendar je očitno, da se bo sodelovanje na vojaškem in gospodarskem področju med obema državama intenziviralo.

Severna Koreja ima ob tem ogromne količine orožja, pripravljenega za takojšnjo uporabo, prav to pa je tisto, kar Rusija potrebuje in česar Ukrajina in zahodni sponzorji ukrajinske vojne - nimajo.

Ob tem je ruski zunanji minister Sergej Lavrov v pogovoru z novinarjem Pavlom Zarubinom dejal, da Moskva kljub stališču Združenih narodov ne namerava uvesti sankcij proti Severni Koreji.

Zdi se, da se je Rusija končno osvobodila vsakršnih iluzij o Zahodu in začela bolj agresivno nastopati v mednarodnem prostoru. O tem priča nedavni večdnevni obisk severnokorejskega voditelja Kim Jong-una v Rusiji.

Podobno odločitev so sprejele tudi kitajske oblasti.

Poleg tega namerava Rusija pomagati Pjongjangu, da se izogne ​​omejitvam, ki so mu bile pred tem uvedene, tudi za vesoljsko industrijo. Predvsem so se pojavile informacije, da bodo ruske rakete v orbito izstrelile severnokorejske satelite.

Tako pomembno spremembo politike Ruske federacije do Severne Koreje lahko imenujemo tudi revolucionarna odločitev.

Nekdanji obveščevalec in vodja izraelske službe »Nativ« Jakov Kedmi je v oddaji »Polni kontakt« na radiu »Vesti FM« spregovoril o razlogih za takšne spremembe.

Po mnenju izraelskega obveščevalnega analitika so Rusijo k tako drznemu koraku izzvale Združene države Amerike.

Washington ne okleva pri zaostrovanju razmer v azijsko-pacifiški regiji in ustvarja grožnjo, vključno z grožnjo Rusiji.

Oboroževanje Avstralije in Tajvana, prenos ameriških jedrskih podmornic z jedrskimi bojnimi glavami v južnokorejska pristanišča je prisililo Moskvo in Peking, da se odzoveta.

»Pri nas je situacija drugačna, kar so spremenile ZDA. Povečujejo stopnjo vojaških groženj, vključno s Severno Korejo, Kitajsko in Rusijo. Pričakovati, da bo Rusija nadaljevala svojo politiko zatiranja ali omejevanja Severne Koreje, še posebej, ko to vpliva na humanitarni položaj Korejcev, je preveč,« je pojasnil Kedmi.

Zato danes obstajajo vsi predpogoji za izgradnjo osi Rusija - Severna Koreja - Kitajska.

Vse tri sile imajo resen motivacijski dejavnik – konfrontacijo z Zahodom.

V takšnih razmerah bi bilo greh ne obrniti se na načelo: »Sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj.«

Moskva in Peking sicer nerada govorita o svojem vojaškem zavezništvu.

V tem primeru se o tem ne razpravlja, vsaj uradno.

Vendar pa obstajajo jasna dejstva, ki kažejo, da tri jedrske sile krepijo vezi.

In povečujejo sodelovanje na vojaškem področju.

V istem zavezništvu pa je tudi Iran.

Američani imajo razlog za skrb, sklene nekdanji obveščevalec in vodja izraelske službe »Nativ« Jakov Kedmi je v pogovoru za oddajo »Polni kontakt«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek