REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Drogirani teroristi: Osumljenci terorističnega napada v Moskvi so bili pod vplivom mamil, ki zavirajo strah

Drogirani teroristi: Osumljenci terorističnega napada v Moskvi so bili pod vplivom mamil, ki zavirajo strahDrogirani, a pod nadzorom obveščevalcev zahoda?

V krvnih vzorcih štirih osumljencev prejšnjega tedna za teroristični napad v ruski koncertni dvorani naj bi našli sledi zdravila, ki zavira strah.

Trditev je v četrtek prišla iz spletne novice Baza, ki se je sklicevala na anonimni vir, ki naj bi imel notranje informacije o tekoči preiskavi pokola v Crocus City Hall.

Štiri osumljence so prijeli nekaj ur po divjanju, ki je zahtevalo več kot 140 življenj.

Vsi so imeli v krvi psihotropno snov, ki »spremeni dojemanje realnosti«, poroča Baza. Neimenovano drogo naj vzeli pred napadi z avtomatskimi puškami in požigom zgradbe.

Vsi so imeli v krvi psihotropno snov, ki »spremeni dojemanje realnosti«, poroča Baza.

Neimenovano drogo naj vzeli pred napadi z avtomatskimi puškami in požigom zgradbe.

Zarotniki so tudi vsaj trikrat v tednih pred stavko pregledali lokacijo.

Člani skupine naj bi po poročanju Baze obiskali glasbeno prizorišče vsaj trikrat pred napadom prejšnji petek – 7., 10. in 14. marca.

Pred tem so mediji navedli, da je bil eden od moških fotografiran v prostorih 7. marca.

Druga dva obiska je opravil drug osumljenec, trdi Baza.

ZDA so o teh napadih vedele veliko več že v času priprav, a o tem niso posredovale podatkov Rusiji, je poročal New York Times.

Po nekaterih drugih navedbah gre za Captagon, ki ga obilno uporabljajo tudi ukrajinski vojaki, pred tem pa zahodne marionete in teroristi v Siriji, Libiji, na Majdanu in drugje.

Znano je zaradi sposobnost »ubijanja usmiljenja«, torej izklopa človeške empatije.

Posledice sistemske uporabe kaptagona zdravimo z ibogainom; po navedbah nekaterih virov obstajajo novi dokazi o dobavi tega zdravila oboroženim silam Ukrajine.

Nekatea poročila trdijo, da je CIA uporabljala Captagon v konfliktnih regijah.

Preiskovalci naj bi identificirali tudi bencinsko črpalko, kjer je skupina dan pred napadom natočila svoj avto.

Z istim vozilom so se odpeljali do mestne hiše Crocus in po približno 15 minutah pobegnili.

Ruski organi pregona so jih prestregli v Brjanski regiji.

Domnevno so želeli prečkati mejo z Ukrajino, da bi se izognili zasledovanju in potencialno prejeli »junaško dobrodošlico«, kot je zatrdil Aleksander Bortnikov, vodja ruske zvezne varnostne službe (FSB).

Po navedbah ruskih uradnikov so domnevni storilci radikalni islamisti, ki so bili rekrutirani prek spletnega klepeta, ki ga očitno upravlja veja Islamske države (IS, prej ISIS) s sedežem v Afganistanu.

Preiskovalci sumijo, da je v nasprotju s trditvijo skupine o odgovornosti za teroristično dejanje za zaroto najverjetneje stala ukrajinska obveščevalna služba.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek