REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Cenik umorov: Islamska država džihadiste plača s srebrom in zlatom

Cenik umorov: Islamska država džihadiste plača s srebrom in zlatomDihadisti načrtujejo napad. Vir: Spectator

Džihadisti t. i. Islamske države so odlično plačani za svoje "storitve", so razkrili dokumenti v lasti skupine, ki jih je pridobila agencija RT v Iraku.

Militante plačujejo za uporabo kemičnega orožja s srebrom, a z zlatom za sestrelitev helikopterja.

Militante plačujejo za uporabo kemičnega orožja s srebrom, a z zlatom za sestrelitev helikopterja.

Kljub prepričanju, da t. i. Islamska država (ISIS) običajno prisili borce, da se pridružijo skupini, ali da se militanti borijo na strani ISIS zaradi verovanja v džihad, so dokumenti iraškega mesta Mosul pokazali, da ima boj za samozvani kalifat tudi izdatno finančno spodbudo.

Pridružitev v dobro organizirano teroristično mrežo, ki je pred časom razglasila kalifat v Siriji in Iraku, je bilo mogoče le s posebnim pisnim priporočilom, ki je vsebovalo skrbno ocenjeno tako vojaško usposabljanje novih rekrutov kot usposabljanje o strogem islamskem zakonu.

Ko so se pridružili skupini, so bili rekruti pod strogim nadzorom poveljnikov ISIS, ki so vodili evidenco o njihovem uvajanju, razporedu v enotah, strelivu, živilih in morebitni smrti.

Albanska enota, ISIS Vir: Pixell

Tisti, ki so zvesto in lojalno služili omenjeni teroristični vojski, so bili bogato nagrajeni ali jim je bila vsaj obljubljena mamljiva nagrada.

Rekrutom, ki so na primer uspeli sestreliti letalo, je bil avtomobil obljubljen kot nagrada, za uničenje helikopterja ali drona pa je vsak džihadist lahko prejel najmanj sedem zlatih kovancev (zlatnikov).

V skladu s tem "cenikom" lahko vsak džihadist za uporabo kemičnega orožja prejme nagrado v višini najmanj desetih zlatnikov.

V skladu s tem "cenikom" lahko vsak džihadist za uporabo kemičnega orožja prejme nagrado v višini najmanj desetih zlatnikov.

Dokumenti islamistov, ki jih je uspela pridobiti iraška vojaška obveščevalna služba kažejo, da se je tisoče borcev, skupaj s člani njihovih družin, pridružilo t. i. Islamski državi na višku njene moči v Iraku in Siriji.

Podpolkovnik iraške vojske Jabar Assad je izpostavil, da je veliko število džihadistov prišlo v Irak iz drugih držav.

Delite članek