REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriški marinec: Ukrajina je vsak dan šibkejša, izgubila bo ozemlja še pred pogajanji

Ameriški marinec: Ukrajina je vsak dan šibkejša, izgubila bo ozemlja še pred pogajanjiUkrajinci bodo imeli še manjšo državo, ko bodo končno sedli za pogajalsko mizo, poudarja Brian Berletic. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Obstaja celo možnost, da bo še več območij postalo del Ruske federacije.

Ukrajina bo izgubila svoja ozemlja, še preden se bodo začela pogajanja z Rusijo, je prepričan nekdanji ameriški marinec Brian Berletic.

»Vidimo, da so ta območja zdaj uradno postala del Rusije, Rusi jih ne bodo nikoli prepustili Ukrajini in vsi, ki mislijo, da bodo, živijo v svetu absolutne fantazije. Obstaja celo možnost, da bo še več območij postalo del Ruske federacije. Ukrajina je vsak dan šibkejša, Ukrajinci pa bodo imeli manjšo državo, ko bodo končno sedli za pogajalsko mizo,« je opozoril Berletic, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

Opozoril je, da Združenim državam, ki konflikt uporabljajo kot orodje vojne proti Rusiji, popolnoma vseeno, koliko Ukrajincev umre na bojišču in kolikšnemu ozemlju se bodo morali na koncu odreči.

Po podatkih ruskega obrambnega ministrstva je Ukrajina v dolgo napovedovani »protiofenzivi« do začetka septembra izgubila več kot 71.000 ljudi in 7600 kosov orožja, med njimi nemške tanke Leopard, francoske AMX in ameriška bojna vozila pehote Bradley.

Poročajo tudi o prvih dveh uničenih britanskih tankih Challenger, zahodni mediji pa poudarjajo predvsem učinkovitost ruskih minskih polj in večplastnih obrambnih linij.

V tem kontekstu je ameriški državni sekretar Antony Blinken izrazil mnenje, da bo ofenziva ukrajinskih oboroženih sil trajala »še veliko mesecev«, ZDA pa so Kijevu dostavile v večini držav sveta prepovedano kasetno strelivo in zdravju nevarno minicijo z radioaktivnim osirumašenim uranom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek