REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vinko Vasle: »Nearetacija članov varde v postroju pred sodiščem je dokaz, da je sojenje Šišku farsa!«

Vinko Vasle: »Nearetacija članov varde v postroju pred sodiščem je dokaz, da je sojenje Šišku farsa!« Andrej Šiško - sodišča

Slovenska izvršna in pravosodna oblast pri obravnavi različnih samooklicanih voditeljev očitno uporabljata precej različne kriterije.

Tako so na primer člani Šiškove »varde« kar pred sodiščem naredili to, kar naj bi bilo kaznivo, ko so isto zadevo naredili na obronkih Pohorja – postrojili so se s svojimi zastavami.

Vendar policija, čeprav se je vse to zgodilo na javnem kraju, pred samim sodiščem v Mariboru – ni reagirala.

Za novinarja Vinka Vasleta je to – upravičeno - dokaz, da je celotno sojenje Andreju Šišku farsa.

Na podoben način je slovenska izvršna oblast nedavno kot predsednika države "prepoznala" tudi samooklicanega venezuelskega predsednika parlamenta Juana Guaida, še pred tem pa je prav tako nekatere primere primere »osamosvojitev« priznala kot legitimne, druge pa zavrnila kot »vmešavanje v notranje zadeve« drugih držav – brez jasnih in logičnih kriterijev, pač pa praviloma zmeraj tako, kot so pred tem odločili v Washingtonu ali Bruslju.

Že ob priznanju Guaida so se mnogi vprašali, zakaj je potemtakem v zaporu Andrej Šiško? 

Toliko o »samostojnosti.« Pri notranjih zadevah v Sloveniji pa niti tega »zunanjega ukazovalca« očitno ni, zato je nekonsistentnost ravnanja državnih organov pri raznih »postrojih« še toliko bolj očitna.

Delite članek