REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tomićevi namenjen beli prah tudi ni nevaren, poslanka Levice zatrdila, da je s »praški« ne bodo prestrašili

Tomićevi namenjen beli prah tudi ni nevaren, poslanka Levice zatrdila, da je s »praški« ne bodo prestrašiliVioleta Tomić

Tudi Inštitut za mikrobiologijo je po opravljeni analizi belega prahu, ki ga je v četrtek v kuverti prejela poslanka Levice Violeta Tomić, ugotovil, da ne gre za nevarno snov, so danes sporočili s policije.

Poslanka Tomićeva je v četrtek na dom prejela kuverto z belim prahom.

Po takojšnji intervenciji policije in gasilcev ter hitrem testu so potrdili, da ni šlo za nevarno snov.

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da sta bili s pošiljko v stiku dve osebi, ki sta morali do končnih rezultatov analize v karanteno.

Pred domom Violete Tomić pa je stekla intervencija policije in gasilcev, so sporočili iz poslanske skupine Levica.

Levica

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

Kot je navedla, so na njen dom po klicu na policijo prišli trije gasilski in trije policijski avtomobili. Cesta je bila zaprta, sosedje niso smeli domov, sama pa je morala z družino v karanteno.

Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada.«

»Prenapetež, ki mi je poslal pošiljko, naj se zato naslednjič vpraša, komu zares škodi. Koliko ljudi mora izgubljati čas s preiskavo na domu, analizo snovi in iskanjem prstnih odtisov, namesto da bi v miru zaključili današnji dan. Konec koncev - koliko take akcije državo stanejo? Mar ne bi bilo za vse bolje, če bi ta denar porabili za kaj koristnega?« pa je ob dogodku zapisala poslanka.

»Prenapetežu« je tudi sporočila, da če jo je mislil prestrašiti, da mu to ni uspelo: »Groženj in zmerljivk sem se navadila in tudi pisma s praški me ne bodo odvrnila od mojega dela in mojih političnih prepričanj. Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada.«

Delite članek