REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Violeta Tomić: Protokol o sodelovanju s peterico še ni usklajen

Violeta Tomić: Protokol o sodelovanju s peterico še ni usklajenVioleta Tomić | VIR: Pixsell

Levica se s peterico še ni uskladila v ključnih točkah protokola o sodelovanju z vlado Marjana Šarca, je dejala poslanka Levice Violeta Tomić. Kot pravi, se kažejo jasne intence, da bi po njihovi morebitni podpori Šarcu iz koalicijske pogodbe izločili pozitivne socialno usmerjene ukrepe. Iz LMŠ pa so sporočili, da je bil danes narejen velik korak.

Levica po navedbah Tomićeve nikakor ne more pristati na to, da bi iz koalicijske pogodbe izločili "pozitivne socialno usmerjene ukrepe", ki so jih vanjo vnesli na pogajanjih Levice s strankami LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB. Med ukrepi, ki so jih v dveh dnevih pogajanj v Levici uspeli vnesti v koalicijsko pogodbo, je Tomićeva izpostavila zviševanje pokojnin in plač ter ureditev vsem dostopnega javnega zdravstva in zmanjševanje čakalnih vrst.

Kot je dejala glede usklajevanja protokola o sodelovanju po današnjem srečanju, še ostaja upanje, da podrobnosti v četrtek dogovorijo predsedniki strank.

Ob tem je poudarila, da Levica ni šla v politiko, da "bi bila privesek neoliberalni vladi", ampak so prišli z obljubo, da bodo spremenili politike, ne samo obrazov.

Ob tem je poudarila, da Levica ni šla v politiko, da "bi bila privesek neoliberalni vladi", ampak so prišli z obljubo, da bodo spremenili politike, ne samo obrazov.

Iz LMŠ pa so po današnjem triurnem usklajevanju protokola na ravni strokovnih skupin sporočili, da "je sklep strokovne skupine, da je bil narejen velik korak k uskladitvi končnega dokumenta, da pa še vedno ostaja nekaj odprtih točk protokola, ki se bodo predvidoma reševale v prihodnjih dneh".

Potencialni koalicijski partnerji so predlog Levice o projektnem sodelovanju po besedah koordinatorja stranke Luka Mesca namreč zavrnili in napisali novega. Kot je poudaril v ponedeljek, kaže, da si sodelovanje, način dela in zaveze eni in drugi predstavljajo drugače.

Delite članek