REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slobodan Šarenac: »In koliko Srbov imate v ekipi tokrat?«

Slobodan Šarenac: »In koliko Srbov imate v ekipi tokrat?«Slobodan Šarenac

Uspehi slovenskih, pa tudi srbskih odbojkašev na Evropskem prvenstvu so razgreli navijaške strasti. Nekaj zanimivih in iskrivih sporočil so si medtem navijači in komentatorji izmenjali tudi na družbenih omrežjih.

Srbski športni komentator Slobodan Šarenac je postal pravi »hit« na družbenih omrežjih, ko je zbodel kolegico iz Slovenije, ki je napisala, da v finalu Evropskega prvenstva želi »košarkaški scenarij.«

Slobodan Šarenac:'Ne vem, odvisno je od tega, koliko Srbov imate tokrat v ekipi?'

Odbojkaši Slovenije su namreč naredili še en podvig in ob fantastični atmosferi v Stožicah premagali svetovnega prvaka, Poljsko, s 3:1 ter se plasirali v finale Evropskega prvenstva.

V drugem polfinalu pa je Srbija slavila nad Francijo sredi Pariza in si zagotovila boj za zlato.

Številne je srečanje selekcij Srbije in Slovenije v finalu Evropskega prvenstva spomnilo na leto 2017 in finale šampionata Evrope v košarki.

Tedaj je moštvo Slovenije v dramatičnem finalu s 93:85 premagalo košarkaše Srbije.

Kolegica Sanja Modrić iz Slovenije je napisala, da bi se košarkaški scenarij lahko znova ponovil, kolega Slobodan Šarenac iz Srbije pa je imel na to simpatičen odgovor.

»Ne vem, odvisno je od tega, koliko Srbov imate tokrat v ekipi?« je zapisal v Srbiji zelo priljubljen športni komentator, znan po vzdevku »Šareni.«

Dončić in Dragić

Nekateri igralci v slovenski ekipi, ki so se sicer opredeljevali za Slovence, so imeli seveda tudi leta 2017 srbske korenine, to pa je bilo že tedaj vir različnih, včasih tudi povsem nepotrebnih in neprimernih komentarjev.

Predvsem v športu, še posebej pa tam, kjer se igra v barvah določene državne reprezentance to, kaj kdo o sebi samem meni v smislu pripadnosti narodu ne bi smelo biti niti problem, niti vprašanje, ki se zastavlja – dovolj je, da nekdo s srcem igra in nič več.

Sicer pa to vedo tudi pri Laškem uradnem pivu košarkaške ekipe Srbije, ki se je (za razliko od slovenskih košarkarjev) letos udeležila svetovnega prvenstva na Kitajskem.

Na vsaki pločevinki v Srbiji tako piše, da je »Laško košarkaško«.

Če bodo bolj »košarkaški« srbski ali slovenski odbojkaši pa bo znano že kmalu.

Delite članek