REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Policija glede društva Lipa: ni znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj

Policija glede društva Lipa: ni znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj

Včeraj smo poročali, da so prejšnji teden kriminalisti obiskali predsednico Društva slovensko-latinskoameriškega prijateljstva Lipa Dario Frank, ker jo sumijo pomoči pri ilegalni pridobitvi slovenskega državljanstva. 

Frankova je namreč pooblaščenka številnih venezuelskih Slovencev, ki zanje vlaga potrebno dokumentacijo na upravni enoti. 

Posledično so pričeli preverjati okoliščine, a preiskava »ni ugotovila oz. potrdila znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj.«

Na policiji so potrdili, »da je policija prejela informacijo, iz katere so izhajali indici uradno pregonljivih kaznivih dejanj.« Posledično so pričeli preverjati okoliščine, a preiskava »ni ugotovila oz. potrdila znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj.«

Niso hoteli razkriti, kdo je prvi podal informacijo oz. sum za ilegalno delovanje društva oz. njene predsednice. 

Še vedno čakamo na odgovore oz. podatke s strani notranjega in zunanjega ministrstva, kot tudi urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 

Delite članek