REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medtem ko Slovenija čaka in menca, Avstrija znova nabavlja odlične, modernizirane Pandurje 6x6 Evolution

Medtem ko Slovenija čaka in menca, Avstrija znova nabavlja odlične, modernizirane Pandurje 6x6 EvolutionAvstrijski Pandur EVO. Vir: Twitter

Medtem ko je nabava oklepnih večkolesnikov za potrebe Slovenske vojske v Sloveniji »na ledu« zaradi ustavne presoje pobude o referendumu, sosednja Avstrija oborožuje in modernizira svojo vojsko.

Nova vozila so modularna in se lahko hitro spremenijo v reševalna vozila za transport ranjencev (CASEVAC).

Avstrijsko ministrstvo za obrambo je že konec oktobra odločilo, da bo od podjetja GDELS (General Dynamics European Land Systems-Steyr) nabavilo 30 večkolesnih vozil PANDUR 6x6 Evolution (Evo).

Gre za izboljšano različico vozil, ki jih pozna pod imenom Valuk tudi Slovenska vojska in so se pokazala kot primerna ne samo na področju Slovenije, kjer bi bila okornejša vozila tudi manj gibljiva, pač pa tudi ob številnih misijah Slovenske vojske v tujini.

Nova vozila so modularna in se lahko hitro spremenijo v reševalna vozila za transport ranjencev (CASEVAC).

Tako bo Avstrija poleg 34 vozil, ki jih je kupila leta 2016 (za 105 milijonov evrov, kar je bistveno manj, kot bi Slovenijo stali nemški »Boxerji«) in so stacionirana v 17. lovskem bataljonu (Jägerbataillon 17) v Strassu na Štajerskem, imela skupaj še 64 novih oklepnih vozil PANDUR 6x6 Evo.

Vozila bodo avstrijski vojski predana leta 2022 in 2023. To so trenutno najbolj moderna vozila v avstrijski vojski.

Pandur EVO
Pandur EVO

Vozila Pandur so sicer v uporabi že od leta 1996, modernizirana verzija Evo pa v kompaktnem vozilu ponuja prostor za 11 vojakov, ob tem pa se lahko ponaša še s superiorno mobilnostjo in povečano odpornostjo zoper mine in improvizirana eksplozivna sredstva.

Vozilo ima boljšo oklepno zaščito od prve verzije Pandurjev in močnejši motor s 455 konjskimi močmi.

S polnimi rezervoarji imajo novi Pandurji domet 605 kilometrov in lahko drvijo s kar 105 kilometri na uro.

Oboroženi so z mitraljezi 12.7 × 99 mm M2NV ter 7.62 × 51 mm ESLAIT.

Vojakom ni potebno gledati iz vozila med streljanjem, vse se lahko opravi - daljinsko.

Vozila izdelujejo v Avstriji, kar bo koristilo tudi domačemu gospodarstvu in zagotovilo več sto zaposlitev za kvalificirane delavce.

Vozila izdelujejo v Avstriji, kar bo koristilo tudi domačemu gospodarstvu in zagotovilo več sto zaposlitev za kvalificirane delavce.

V programu sodeluje tudi okoli 200 dobaviteljev.

Martin Reischer, izvršni direktor podjetja GDELS-Steyr se je zahvalil tudi Avstrijski vojski zaradi zaupanja v njihove proizvode in odličnega sodelovanja, dr. Thomas Kauffmann, podpredsednik GDELS-a za mednarodne posle in usluge pa je dodal, da je Avstrija »zanesljiv partner« in da so tudi v njihovem podjetju zavezani k temu, da vozila »izdelajo v skladu dogovori o rokih, kvaliteti in ceni izdelave.«

GDELS je sicer doslej izdelal več kot 3000 takšnih vozil na kolesih ali gosenicah, od tega več kot 800 Pandurjev, med katerimi jih je več kot 500 prodal vojskam držav zveze NATO.

Vojska - Valuki, Pandurji v akciji
Valuki, Pandurji v akciji.

Podjetje GDELS ima sicer okoli 2200 zaposlenih in je prisotno v Avstriji, Češki, Nemčiji, Španiji in Švici.

Ena od prednosti vozil GDELS-a so vsekakor veliko število izdelanih vozil, posledična konkurenčna cena in dobra servisna mreža, ki je tudi nedaleč od Slovenije.

Glede na takšne izkušnje iz soseščine verjetno ni potrebno, da bi se v Sloveniji pri opremi Slovenske vojske ponovno odkrivala topla voda, tako kot nedavno, ko so se v slovenskem obrambnem ministrstvu zanimali za madžarske izkušnje ob proizvodnji »njihovih« oklepnikov.

Gre sicer za vozila Lynx, ki jih izdeluje nemški koncern Rheinmetall, podjetje, ki je bilo v preteklosti že kaznovano zaradi korupcije.

Ena od prednosti vozil GDELS-a so vsekakor veliko število izdelanih vozil, posledična konkurenčna cena in dobra servisna mreža, ki je tudi nedaleč od Slovenije.

Tudi RTV Slovenija je poročala o »nameri nakupa 50 oklepnikov do leta 2027«, čeprav ta informacija ni bila točna, saj bodo madžarski oklepniki goseničarji, ki pa jih načrti Slovenske vojske sploh ne predvidevajo.

Pomanjkanje določb o servisiranju in visoka cena pa je v Sloveniji že leto pred tem vplivala na to, da se vlada ni odločila za nemške Boxerje.

Vse kaže, da je Avstrija te probleme uspešno rešila in zato morda ne bi bilo slabo, če bi pred novimi nakupi tudi na slovenskem obrambnem ministrstvu najprej ugotovili, katere primerljive rešitve so uspešne v drugih državah in pri naših sosedih ter tudi te izkušnje upoštevali ob svoji odločitvi o opremljanju Slovenske vojske z večkolesniki.

Da bi bili prav pandurji EVO najboljša rešitev, pa so prepričani tudi tam, kjer bodo zelo mogoče angažirani - na Kosovu, o čemer so poročali tudi srbski portali, kot kaže video spodaj.

Na posnetkih se tudi vidi, da so mitraljezi daljinsko vodeni, da imajo možnost izstreljevanja granat in dimnih bomb, da imajo vozila napreden sistem za detekcijo nevarnosti in sprejmejo tri pripadnike vojske več kot prejšnja verzija Valukov.

Delite članek