REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kje je revizija nakupa C-27J »Spartana«? Namesto enega vojaškega letala bi lahko kupili najmanj dva Canadairja!

Kje je revizija nakupa C-27J »Spartana«? Namesto enega vojaškega letala bi lahko kupili najmanj dva Canadairja!Zakaj torej zdajšnji obrabni minister Marjan Šarec in premier Robert Golob še nista zahtevala revizijo nakupa letala C-27J Spartan? Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Največji požar, ki je prizadel Slovenijo in predvsem Kras bi moral slovenske politike in javnost vendarle nekoliko strezniti.

Takoj so se seveda oglasili tudi »poznavalci«, ki so zatrdili, da se Sloveniji to ne bi »izplačalo«, ker da bi šolanje pilotov stalo preveč in podobno.

Ministrstvo za obrambo pa nam je celo skrilo pogodbo, iz katere bi lahko videli, kakšne »module« za gašenje požarov so sploh kupili. Sklicevali so se na 'poslovne skrivnosti.'

Toda vprašamo se lahko tudi drugače: Koliko Slovenijo stane to, da zgorijo ogromne količine zelenih površin? Kakšna ogromna škoda nastane ob tem? Koliko stanejo življenja ljudi in živali? Kaj to pomeni za državo, gospodarstvo, turizem?

Že preprosta računica pokaže, da se bi takšna letala Sloveniji dolgoročno splačala, saj bo požarov zaradi klimatskih sprememb vedno več.

In temu bi se morala prilagoditi tudi država. A se ni.

Slovenija je namesto letal za gašenje požarov v času vlade Janeza Janše raje kupila – vojaško transportno letalo.

Zadevni nakup smo velikokrat kritizirali, ministrstvo za obrambo pa nam je celo skrilo pogodbo, iz katere bi lahko videli, kakšne »module« za gašenje požarov so sploh kupili.

Sklicevali so se na poslovne skrivnosti.

Ob tem je spornega »Spartana« tedanji obrambni minister Matej Tonin kupil kar preko spleta zato, ker se je bal, da bi se okužil s koronavirusom, če bi si letalo ogledal v živo…

Toliko o »pogumu« nekdanjega obrambnega ministra…

Tudi vojaški Spartan bo seveda lahko gasil s pomočjo posebnih modulov, toda v resnici ni narejen za takšne naloge.

Pri gašenju je zato dražji, manj učinkovit in počasnejši.

Super služba: Dogovori glede orožja, nakupi letal, strategija SV - vse je pod "zaupno"
Super služba: Dogovori glede orožja, nakupi letal, strategija SV - vse je pod zaupno. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Povsem nekaj drugega pa je letalo Canadier CL-415, ki lahko svoje tanke napolni na vodni površini le v dvanajstih sekundah in jih nato hitro odvrže.

Slovenija je sicer kupila »Spartana« zato, ker naj bi imel velik doseg (1852 kilometrov).

Še več, to letalo se lahko po potrebi spremeni tudi v letalo za prevoz vojakov.

Konkurenčno letalo EADS CASA C-295 je komisija slovenskega ministrstva za obrambo izločila, ker je imelo premajhen doseg »samo« 1555 kilometrov.

Toda Bombardier CL-415 ima celo – večji doseg od Spartana, leti lahko namreč celo 2.427 kilometrov daleč.

Slovenija je sicer kupila »Spartana« zato, ker naj bi imel velik doseg (1852 kilometrov). Toda Bombardier CL-415 ima celo – večji doseg od Spartana.

Namesto okoli 60 pa lahko, to je res, prepelje le 18 vojakov.

Toda z dvema letaloma bi to pomenilo že 36 vojakov.

In ali ne bi bilo bolj logično, da ima Slovenija letala, ki bi bila bolj uporabna za preprečevanje nesreč doma in bi jih ob tem uporabljali tudi za vojaške potrebe?

Sedaj je namreč izbrana obratna možnost –, da bomo dobili vojaško letalo, ki pa bo samo deloma uporabno za gašenje požarov.

Prav zato bi bilo zelo na mestu, če bi ob reviziji posla s pregrešno dragimi »boxerji« Golobova vlada naredila tudi revizijo posla ob nakupu letala C-27J Spartan za potrebe Slovenske vojske.

Sicer pa Bombardier 415 uporabljajo tudi številne armade sveta.

Prav zato bi bilo zelo na mestu, če bi ob reviziji posla s pregrešno dragimi »boxerji« Golobova vlada naredila tudi revizijo posla ob nakupu letala C-27J Spartan za potrebe Slovenske vojske.

Eno samo latalo Spartan namreč stane neverjetnih 72 milijonov evrov. Ta cena je po mnenju strokovnjakov precej »zasoljena«.

Ker pa eno letalo Bombardier 415 stane okoli 38 milijonov dolarjev to pomeni, da bi namesto enega Spartana Slovenija lahko brez težav nabavila – dva Canadairja.

In s tem sebi, pa tudi sosedom učinkovito pomagala pri gašenju požarov.

Poglejmo še nekatere podatke, ki kažejo, zakaj bi bila takšna revizija še kako upravičena.

Letalo Bombardier 415 je namreč dvomotorno turbopropelersko letalo, posebej zasnovano za gašenje požarov.

Bombardier 415 lahko vzleti in pristane na kratkih razdaljah na kateri koli površini, od vode do zemlje ali gramoza, to pa je še posebej pomembno v Sloveniji, ki nima veliko letališč.

Zaradi tega je tudi idealen za številne vrste misij, vključno z odpravljanjem nesreč, gašenjem požarov, za policijske naloge in vojaške transporte.

Od decembra 2012 je bilo strankam po vsem svetu dostavljenih več kot 154 letal Bombardier 415.

Kanada jih ima 64, Hrvaška 6, Francija 12, Grčija 18, Italija 19, Malezija 2, Maroko 11, Portugalska dva, Španija 21 in ZDA 4.

Bombardier 415 zajema vodo s posnemanjem gladine jezer in rek s približno 130 km/h. Zajame lahko do 2.700 litrov (680 galon) vode v samo enem prehodu, skupaj pa lahko »natanka« okoli šest ton vode.

Zakaj Šarec in Golob še nista zahtevala revizijo nakupa letala C-27J Spartan?

En prehod, v katerem črpa vodo traja okoli 12 sekund.

Pri gašenju požara Bombardier 415 lahko hitro naredi več prehodov čez isto območje in zagotovi, da ima vsakič dovolj vode za gašenje požara.

Letalo izpusti vodo tako, da odpre vrata pod zadnjim delom letala in vodo izpušča pod kotom.

Vojaški piloti na družbenih omrežjih večinoma objavljajo pozitivne komentarje o letalu Bombardier 415.

Kanaski pilot je na primer zapisal: »Pravkar sem končal službovanje v Afganistanu in še nikoli v življenju nisem videl boljšega letala!

Bombardier 415 naredi, kar pravi, da bo naredil, če potrebujete vodo.

Bombardier 415 je edino letalo za gašenje požarov, ki lahko pristane na razgibanem terenu (gore) z minimalno škodo ali brez poškodb podvozja ali strukture letala. Vzleti s steze dolge približno 800 čevljev (manj kot 300 metrov) in pristane na stezi dolgi približno 1000 čevljev (400 metrov). Brez problemov.«

Dva grška Canadairja
Grška Canadairja. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zakaj torej zdajšnji obrabni minister Marjan Šarec in premier Robert Golob še nista zahtevala revizijo nakupa letala C-27J Spartan?

In zakaj namesto enega vojaškega transpornega letala, namenjenega za prevoz vojakov SV v oddaljene vojaške intervencije zveze NATO po svetu nimamo raje dveh gasilskih Canadairjev, ki bi bila koristna tako doma kot v okolici Slovenije?

Delite članek