REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Gospod Janša, kje se vidite čez deset let?«

»Gospod Janša, kje se vidite čez deset let?«Janez Janša - deset let pozneje ...

Slovenski predsednik vlade vse bolj posega po Trumpovi strategiji. Dnevno provocira na Twitterju in je očitno prepričan, da mu njegove poteze dvigujejo »rating.«

Rad uporablja strategijo svojega vzornika, toda končni učinek bi lahko bil nekoliko presenetljiv.

Rad uporablja strategijo svojega vzornika, toda končni učinek bi lahko bil nekoliko presenetljiv.

V zadnjem času je tako na primer obračunal z Dolenjskim muzejem, ker so namesto »pred Kristusom« napisali okrajšavo, »pred našim štetjem«.

Zmotila ga je tudi reklama Intersparja z Magnificom, ki menda krši slovensko ustavo zaradi sicer splošno znanega angleškega stavka, ki ni bil zapisan v slovenščini. 

Ob tem pa najde tudi čas, da ima oddajo na svoji strankarski televiziji, ki ji je sam, iz finančnih virov, ki jih ni uspel pojasniti, prispeval zajeten kupček denarja za nastanek.

In ki večino denarja za svoje delovanje nepovratno dobiva iz madžarskih podjetij, ki se napajajo iz madžarskih državnih virov.

Vse to je sprožilo veliko bolj ali manj zabavnih odzivov.

Ob tem je imel Janez Janša na družbenih omrežjih celo vrsto odzivov tudi na kritike ob spornih nakupih medicinske opreme, saj je v vladnem poročilu vrsta netočnosti, ministrstva pa ob tem – na primer obrambno – podatke o cenah dobavljenega materiala celo skrivajo.

Ker ob tem Janša medijem, ki jih (še?) ne nadzoruje znova grozi celo zaradi domnevnih kaznivih dejanj in opozarja na odgovornost urednikov je ob vsem zgoraj opisanem Branko Dominko predsedniku vlade postavil eno samo, nadvse aktualno vprašanje:

In hkrati podal vizualni odgovor o tem, kje sam vidi aktualnega predsednika slovenske vlade čez deset let.

Očitno prav tam, kjer je trenutno že Igor Bavčar, Janšev soborec iz revolucionarnih časov. In kjer je predsednik vlade že bil, dokler ga ni zaporniške celice rešilo takrat politično bolj desno obarvano Ustavno sodišče.

Delite članek