REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Družbeno odgovorno: Kitajski Huawei doniral modeme in tablice v pomoč šolarjem in gospodinjstvom v Sloveniji

Družbeno odgovorno: Kitajski Huawei doniral modeme in tablice v pomoč šolarjem in gospodinjstvom v SlovenijiHuawei podarja tablice in modeme slovenskim otrokom

Sredi marca, natančneje 13. marca 2020, je Vlada uradno sporočila novico o zaprtju vzgojno-izobraževalnih institucij v Sloveniji.

Čeprav so se številni učenci, dijaki, učitelji in profesorji dobro znašli, pa smo lahko v praksi videli, da nimajo vsi enakih možnosti dostopa do pouka na daljavo. Soočili smo se z realnostjo, v kakšnem stanju se kot družba nahajamo.

Huawei doniral modeme

Žalostno smo lahko ugotovili, da številni otroci prihajajo iz socialno šibkih okolij in posledično nimajo enakih možnosti in priložnosti za učenje od doma, kar v trenutni situaciji dodatno poslabšuje njihov položaj in krni učni proces.

Otroci so naša prihodnost, izobraževanje pa je za njih življenjskega pomena. V Huaweiju to razumejo.

A na srečo se tudi v Sloveniji najde nekaj družbeno odgovornih podjetij. Številna podjetja so zato že pred tremi tedni darovala tablične računalnike in modeme.

Telekom Slovenije in A1 sta že v marcu, skupaj s Huaweijem, donirala 500 paketov modemov Huawei 4G Router 3 Pro in Huawei Mobile WiFi 3 s s pripadajočimi SIM karticami in neomejenim mobilni prenosom podatkov vse do 31. avgusta 2020 in tako 500 gospodinjstvom omogočil dostop do hitrega interneta.

Huawei doniral tablice

Iz Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, ki spada pod Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, pa so sporočili, da so prejeli novo pošiljko tabličnih računalnikov. Tokrat je 100 tablic, v vrednosti 20.000 EUR, zagotovil kitajski velikan Huawei.

Zahvala ZRSS Huaweiju

V takšnih okoliščinah, kot smo se danes znašli, je ključna medsebojna pomoč in prispevek k družbi na kakršenkoli način. Še posebej, ko govorimo o otrocih.

Otroci so naša prihodnost, izobraževanje pa je za njih življenjskega pomena.

V Huaweiju to razumejo.

Delite članek