REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Domoljubno preplačani testi: Cena »korona – testa« v Sloveniji 100 evrov, v Nemčiji pa 18,74 evrov

Domoljubno preplačani testi: Cena »korona – testa« v Sloveniji 100 evrov, v Nemčiji pa 18,74 evrovNadzorovanje poti smrtonosnega koronavirusa
Razlogi za to diskriminacijo znova očitno niso zdravstvene, pač pa politične narave, kot je pri sedanji desni vladi sicer že običajno.

Slovenska vlada je z novimi zaostritvami ukrepov med drugim kot pogoj za vstop v Slovenijo določila tudi negativne teste na Covid-19, ki pa ne smejo biti starejši od 36 ur (prej 72) in morajo biti ob tem narejeni celo v nekem od pristojnih laboratorijev v kakšni od članic EU ali schengenskega območja.

Kar seveda avtomatsko izključuje možnost, da bi v Slovenijo lahko prišel državljan izven omenjenega območja, ki bi bil enako negativen, kot npr. nekdo, ki prihaja v Slovenijo iz EU in schengenskega območja.

Razlogi za to diskriminacijo znova očitno niso zdravstvene, pač pa politične narave, kot je pri sedanji desni vladi sicer že običajno.

So pa na družbenih omrežjih hitro opozorili na precejšnje razlike v ceni teh testov.

Slovenija je tudi na tem področju očitno 'zmagovalka pandemije.' 

V Sloveniji stanejo, na primer v zdravstvenem domu na Metelkovi, zajetnih 100 evrov.

Pri tem ne gre za test krvi, pač pa za jemanje brisa iz nosu in ustne votline.

Pred testom pa morajo vsi, ki se želijo testirati seveda pokazati še fotokopijo z dokazom, da je dotična oseba v blagajno že vplačala omenjeni znesek.

V Nemčiji stane takšen test 18,74 evra, v drugih državah pa po poročilih uporabnikov največ nekaj deset evrov.

Kot je zapisal Igor Čobanović je cena istega testa v Španiji 20, v Italiji 30, v Srbiji pa 50 evrov

Skratka, Slovenija je tudi na tem področju očitno »zmagovalka pandemije.«  

Je pa res, da v državi, kjer že »maske« iz serviet prodajajo po zasoljenih cenah, za oskrbo prebivalcev z nujno potrebnim medicinskim materialom pa poskrbijo vladni izbranci, podmazani z mastnimi provizijami, ne bi bilo prav, da bi testi za detekcijo Covida-19 stali toliko, kot stanejo na trgu v urejenih državah EU.

Maske iz papirja

Kjer so preplačane maske je nekako logično, prav in domoljubno, da so preplačani tudi testi na prisotnost virusa, ki povzroča okužbo s Covidom-19.

Delite članek