REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Venezuela obsoja uboj Nasrale in »politiko iztrebljanja, ki jo vodi Netanjahu, vodja terorizma 21. stoletja«

Venezuela obsoja uboj Nasrale in »politiko iztrebljanja, ki jo vodi Netanjahu, vodja terorizma 21. stoletja«Libanon lahko računa na podporo Venezuele - kaj pa EU? Vir: Posnetek zaslona, X

Venezuela, katerega predsednika države EU ob uporabi mednarodno prepovedanega postopka vmešavanja v notranje zadeve suverene države ne priznavajo za »legitimnega«, se pogosto odziva veliko bolj moralno in verodostojno kot evropske države, ki se smatrajo, kot je dejal Josep Borrell, za »vrt sveta.«

To se dogaja tudi ob pokolih, ki jih na Bližnjem vzhodu izvaja okupacijska, apartheid in s strani ZDA popolnoma zaščitena država Izrael.

Venezuela je ob zadnjem uboju generalnega sekretarja Hezbolaha izdala sporočilo, v katerem je zapisala, da obsoja umor Hasana Nasrale in »politiko iztrebljanja, ki jo vodi Netanjahu, vodja terorizma 21. stoletja na Bližnjem vzhodu.«

Ministrstvo za zunanje zadeve Venezuele opozarja, da Izrael in ZDA delujeta v zavezništvu in uporabljata lažna neskončna mirovna pogajanja kot goljufivo krinko za »grozljive načrte za postopne in delne umore političnih voditeljev in celotnega prebivalstva, najprej na območju Gaze in okupiranem Zahodnem bregu, zdaj pa tudi v Libanonu in grozi, da se bodo razširili na druge države, kot so Sirija, Irak, Iran in Jordanija

Zelo podobnega mnenja so tudi – irski republikanci, borci proti kolonializmu:

Voditelji Evropske unije in celo poslanci EP, pajaci, ki so jih naivni slovenski volivci poslali v Evropski parlament seveda niso sposobni spisati ali izreči ničesar vsaj približno podobnega zgornji resnici.

In to celo ne sedaj, ko se znova dogaja to, kar je lepo pojasila že karikatura iz leta 2006 (zgoraj).

Morda pa se bo ob stalnih napadih Izraela na Libanon sedaj oglasila šefica Evropske komisije in tako kot 7. oktobra lani, ob napadih na Izrael povedala, da se ima Libanon pravico braniti.

Toda ne, sedaj ima žal drugo delo.

Ursula von der Leyen zdaj propagira cepljenje.

Glede Lebanona pa molči.

Lahko bi povedala tudi nekaj lepih besed o ubitem voditelju Hezbolaha, a je to namesto nje naredil nek drug komentator.

»Sajed Hasan Nasrala ne bo nikoli pozabljen.

Je zgodovinski vodja upora. Leta 2000 je osvobodil Libanon, leta 2006 ga je branil in nam omogočil, da živimo v svobodi in ponosno.

Pomagal je premagati Daiš in Libanon obvaroval pred njihovim zlom.«

»Zavzel se je za palestinsko ljudstvo v Gazi, ko ga je ves svet pustil na cedilu.

Od 8. oktobra je odprl podporno fronto, s katero je ublažil pritisk na Gazo in pritisnil na Izrael. Do zadnjih dni si je prizadeval izogniti se popolni vojni, da bi prihranil življenja civilistov.

Spominjali se ga bomo in mu izkazovali čast,« je zapisal Dyab Abou Jahjah.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek