REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Past se zapira: Ruske sile osvobodile še eno mesto v Donbasu, približujejo se strateško pomembnemu Pokorovsku!

Past se zapira: Ruske sile osvobodile še eno mesto v Donbasu, približujejo se strateško pomembnemu Pokorovsku!Vir: Posnetek zaslona, X

Ruska vojska je osvobodila mesto Ukrajinsk, je v torek poročala agencija RIA Novosti, ki se sklicuje na vir v varnostnih silah.

Agencija je tudi sporočila, da je pridobila fotografije ruskih vojakov, ki so dvignili zastavo nad zgradbo v zahodnem obrobju mesta.

Rusko obrambno ministrstvo razvoja dogodkov do zdaj ni komentiralo.

Ruska vojska je osvobodila mesto Ukrajinsk, je v torek poročala agencija RIA Novosti, ki se sklicuje na vir v varnostnih silah. Agencija je tudi sporočila, da je pridobila fotografije ruskih vojakov, ki so dvignili zastavo nad zgradbo v zahodnem obrobju mesta.

V svojem zadnjem dnevnem poročilu o razmerah na fronti ni omenilo niti mesta Ukrajinsk.

Mesto je bilo omenjeno v prejšnji posodobitvi ministrstva, objavljeni v ponedeljek, kjer je ministrstvo zapisalo, da so moskovske enote nadaljevale ofenzivo na tem območju in potisnile kijevske enote z obrambnih položajev ter se pomikale naprej.

Ukrajinsk, mesto s približno 10.500 prebivalci, se nahaja približno štiri kilometre od železniškega vozlišča Tsukuriha, ki ga po navedbah RIA Novosti Kijev uporablja za oskrbo „znatnega dela“ svojih enot v Donbasu.

Po podatkih obrambnega ministrstva so ruske sile na tem območju odbile osem ukrajinskih protinapadov.

Kijev je med boji na tem delu fronte v zadnjih 24 urah izgubil do 475 vojakov ter pet artilerijskih enot, vključno z ameriško havbico M777.

Ukrajinsk in bližnje mesto Selidovo sta v zadnjem tednu postala prizorišči intenzivnih spopadov, saj ruske sile še naprej širijo svoje območje nadzora zahodno in jugozahodno od Avdejevke - ključnega mesta v Donbasu, ki so ga v začetku leta zavzele ruske enote.

Ruske sile se zdaj približujejo mestu Pokrovsk, ki je eno ključnih logističnih središč za oskrbo ukrajinskih sil, ki so še ostale v Ljudski republiki Doneck.

Ministrstvo za obrambo RF je pred tem sporočilo, da je nacionalna vojska v tednu med 7. in 13. septembrom osvobodila osem naselij v Ljudski republiki Doneck.

Ruske sile se zdaj približujejo mestu Pokrovsk, ki je eno ključnih logističnih središč za oskrbo ukrajinskih sil, ki so še ostale v Ljudski republiki Doneck.

Razvoj dogodkov poteka v času, ko ukrajinske sile še vedno poskušajo ohraniti nekaj nadzora nad ruskim obmejnim območjem Kursk.

Kijev je avgusta čez severno mejo z Rusijo poslal na tisoče vojakov.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je operacijo izpostavil kot del »načrta za zmago«, ki ga namerava predložiti v obravnavo vladi ZDA.

Ruska vojska je v preteklih tednih začela izvajati obsežno akcijo, da bi ukrajinske sile pregnala z območja.

Prejšnji teden je Moskva sporočila, da je osvobodila tudi deset naselij v regiji Kursk.

V ponedeljek je obrambno ministrstvo RF sporočilo, da so osvobodili še dve vasi.

Ukrajinske žrtve v vdoru so po zadnjih ocenah ministrstva dosegle 13.800 žrtev, ruski mediji pa poročajo, da se pri Kursku »past zapira.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek