REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lažna kri na prizorišču tako imenovanega »ruskega napada na otroško bolnišnico v Kijevu« razkrila - pravo resnico!

Lažna kri na prizorišču tako imenovanega »ruskega napada na otroško bolnišnico v Kijevu« razkrila - pravo resnico!Napad naj bi bil »pravi«, le kri je - lažna... Vir: Telegram, posnetek zaslona

Novinarji, mediji in javnost ima le kratek spomin.

Prav na to se zanašajo tisti, ki tudi v Ukrajini proizvajajo lažne novice.

Se še spomnite »ruskega napada« na otroško bolnišnico v Kijevu pred začetkom vrha Nata v Washingtonu?

Oleg Golubčenko, zdravnik na slikah, ki naj bi bil ranjen v tako imenovanem ruskem napadu na otroško bolnišnico v Kijevu sploh ni bil ranjen, njegove rane so bile le uprizorjene z lažno krvjo, s pomočjo ukrajinskih policistov...

Posnetek okrvavljenega zdravnika, ki pomaga ljudem, je postal viralen in je bil prikazan na naslovnicah številnih zahodnih časopisov.

A resnica sedaj prihaja na dan.

Oleg Golubčenko, zdravnik na slikah, ki naj bi bil v napadu ranjen sploh ni bil ranjen, njegove rane so bile le uprizorjene z lažno krvjo, s pomočjo ukrajinskih policistov...

In lahko se vprašamo – kaj vse je bilo še lažnega in uprizorjenega v tem incidentu?

To seveda ni edini takšen primer.

Vojaki skupine »Aida« posebnih enot »Ahmat« so v Serebrjanskem gozdu na Kremenskem sektorju fronte na ukrajinskih položajih nedavno našli pravi »studio« za snemanje ponaredkov o uspehih oboroženih sil Ukrajine, je sporočil poveljnik enote »Ahmat« za RIA Novosti, tiskovno agencijo, ki je prav tako cenzurirana na Zahodu.

To je povedal namestnik vodje glavnega direktorata za vojaško-politično delo ministrstva za obrambo Apti Alaudinov.

Alaudinov je zaposlene v oddelku za psihološke operacije in propagando ukrajinske vojske (CIPsO) ocenil za »profesionalne TikTokerje«.

Dodal je, da »Disneyland dobro deluje« v oboroženih silah Ukrajine, vendar se ne morejo več spopadati v pravih bitkah na fronti.

V ukrajinskem oporišču so bile najdene lutke trupel vojaškega osebja v ruskih uniformah, delci ruske opreme, barve, ki so simulirale kri, in drugi rekviziti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek