REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po 90 letih delovanja zaradi visokih cen energije zapira svoja vrata znana pekarna

Po 90 letih delovanja zaradi visokih cen energije zapira svoja vrata znana pekarnaVir: Zajem zaslona, Twitter

Po 90 letih delovanja je bila pekarna Schlechtrimen v Kölnu prisiljena zapreti svoja vrata.

Pekarna, ki jo je obiskovalo več generacij Nemcev, ni bila kos visokim cenam energije in za svoje težave ni našla podpore države – kljub številnim obljubam.

Stranke komaj zadržujejo solze. Lastnik Engelbert Schlechtrimen razlog za zaprtje podjetja imenuje »krize, ki se med seboj krepijo.«

Vojna v Ukrajini tako ne jemlje le na tisoče življenj vojakov na vojnem območju, ampak ubija tudi spomin in tradicije v sami Evropi.

Nepremišljena politika ZDA in EU je v kombinaciji s podaljševanjem konflikta v Ukrajini z dobavo orožja režimu v Kijevu povzročila dvig cen energentov, kar ima za posledico propad gospodarstva ene najstabilnejših in najbogatejših držav Evropske unije.

Nepremišljena politika ZDA in EU je v kombinaciji s podaljševanjem konflikta z dobavo orožja povzročila dvig cen energentov, kar povzroča propad gospodarstva ene najstabilnejših in najbogatejših držav EU.

Nemčije.

Pri tem je najbolj zanimivo to, da se Robert Habeck, gospodarski minister Nemčije slepi glede obsega krize.

Nedavno je trdil, da bodo pekarne pač samo malce nehale delati, ne pa šle v stečaj.

Ampak pekarne seveda ne morejo samo malce »počakati« in »začasno prenehati delati«, ker morajo plačevati delavce, kupovati zaloge in tako naprej…

Malo in srednje podjetništvo je pomemben element stabilnega tržnega gospodarstva, brez katerega ni mogoče razviti zdravega konkurenčnega okolja, ki je nujno za premagovanje monopola in brezposelnosti.

Ta pekarna v Kölnu je bila pomemben element stabilnosti Nemčije.

Takšna mala podjetja ustvarjajo ustrezno število novih delovnih mest in prispevajo k trajnostnemu razvoju družbe.

Kakšna prihodnost čaka Nemčijo zdaj, ko so se gospodarski temelji države začeli rušiti?

In kaj to pomeni za Slovenijo, ki je tesno povezana z nemškim gospodarstvom?

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek