REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin že 15 let čaka na odgovor? Peskov: »Vprašanje je izpostavil v Münchnu, a še nihče ni odgovoril!«

Putin že 15 let čaka na odgovor? Peskov: »Vprašanje je izpostavil v Münchnu, a še nihče ni odgovoril!«»Putin je vprašal, zakaj se NATO približuje našim mejam. Do zdaj še nihče odgovoril nanj,« je dejal Peskov. Vir: Twitter

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Münchenski varnostni konferenci pred 15 leti izpostavil vprašanje približevanja NATO pakta ruskim mejam, odgovora pa še vedno ni, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Za tiskovno agencijo RIA Novosti je povedal, da je Rusija zdaj neposredno na »rdeči črti« svojih nacionalnih in varnostnih interesov.

Peskov je spomnil, da je ruski predsednik na varnostni konferenci v Münchnu ostro kritiziral ameriško zunanjo politiko in idejo unipolarne svetovne ureditve ter se odločno izrekel proti načrtom za širitev Nata in namestitev ameriške protiraketne obrambe v vzhodni Evropi.

»Putin je vprašal, zakaj se NATO približuje našim mejam. Kot vidite, je to vprašanje danes na vrhu zunanjepolitične agende. In do zdaj še ni nihče odgovoril na to vprašanje,« je dejal Peskov.

Napetosti med Zahodom in Rusijo se stopnjujejo zaradi Ukrajine.

Zahod obtožuje Kremelj, da pripravlja invazijo na Ukrajino, medtem ko Moskva išče jamstva, da se NATO ne bo širil dlje na vzhod in da se Ukrajina ne bo pridružila zavezništvu.

Kaj pa je Putin res povedal pa si lahko preberete tukaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek