REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na Macrona z jajcem: Obisk francoskega predsednika na gastronomskem sejmu zaznamoval nov incident

Na Macrona z jajcem: Obisk francoskega predsednika na gastronomskem sejmu zaznamoval nov incidentMacron je pogosto tarča napadov z jajci. Tokrat ga je zadelo trdo kuhano. Vir: Twitter

Na nič hudega slutečega francoskega predsednika Emmanuela Macrona je neznani storilec danes vrgel jajce med njegovim obiskom sejma hotelirstva in gastronomije v Lyonu.

Nesojenega »atentatorja« so Macronovi varnostniki takoj odpeljali stran in ga pridržali, poroča Euronews.

Kot je videti na video posnetku, se je vrženo jajce odbilo z ramena francoskega predsednika, ne da bi počilo, zato francoski mediji navajajo, da je najbrž šlo za trdo kuhano.

»Če mi ima kaj povedati, naj pride sem,« je sporočil Macron storilcu in zahteval, da mu pokažejo moškega, ki je meril vanj.

Ta incident se je zgodil med Macronovim obiskom stojnic Mednarodnega sejma gostinstva, hotelov in hrane (SIRHA).

Strokovnjaki na sejmu v Lyonu so francoskega predsednika sicer toplo sprejeli in mnogi so se zahvalili njegovi vladi za državno pomoč industriji v času pandemije koronavirusa SARS-CoV-2.

Mimogrede, podobni incidenti so se Macronu že pripetili.

In ni prvič, da so ga zadeli z jajcem; medtem ko je bil predsedniški kandidat, je vanj marca leta 2017 med obiskom kmetijskega sejma v Parizu prav tako prifrčalo jajce.

Tedaj so ga zadeli v glavo.

Nedavno je bil napaden tudi s fizično silo, ko ga je nek moški med shodom oklofutal.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek