REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najbolj prodajana knjiga v Italiji vsebuje samo prazne strani, a bralci so navdušeni: »Težko branje, vendar se splača«

Najbolj prodajana knjiga v Italiji vsebuje samo prazne strani, a bralci so navdušeni: »Težko branje, vendar se splača«Zakaj je knjiga o ultradesničarskem politiku Matteu Salviniju v vrhu najbolj prodajanih naslovov na italijanskem Amazonu, čeprav vsebuje le prazne strani? Vir: Twitter
Ni dvoma, da bi bila tudi v Sloveniji razgrabljena podobna, povsem prazna knjiga s pomenljivim naslovom, namreč »Zakaj je Janši treba zaupati, ga spoštovati, oboževati.«

Knjiga o ultradesničarskem politiku Matteu Salviniju je v vrhu najbolj prodajanih naslovov na italijanskem Amazonu, čeprav vsebuje le prazne strani.

Knjiga »Zakaj je Salviniju treba zaupati, ga spoštovati, oboževati« na 110 straneh za ceno 6,99 evra ponuja radovednemu bralcu le prazne strani, pa je kljub temu že dneve na vrhu lestvice najbolj prodajanih knjig na italijanski spletni strani trgovca Amazon, poroča Jutarnji list.

»Knjiga vsebuje le prazne strani. Kljub dolgoletnim raziskavam nismo uspeli najti ničesar, kar bi lahko napisali na to temo, zato jo lahko uporabite za lastne zapiske,« se glasijo napotki bralcu s strani avtorja te bralne uspešnice.

Avtor je sicer neznani »Alex Green, politični analitik,« zato se domneva, da najbrž gre za psevdonim.

Po navedbah Amazona je knjiga zagledala luč sveta v režiji nekega zasebnega podjetja februarja 2009.

Očitna šala je pritegnila pozornost številnih italijanskih medijev, med drugim časnikov La Stampa, La Repubblica, Il Fatto Quotidiane in Il Sole 24 Ore.

Kritike kupcev na Amazonu so večinoma pozitivne, saj je knjiga dosegla povprečno ocena 4,7 zvezdice.

Kmalu je zgodba o razvpiti prazni knjigi, posvečeni Salvinijevim političnim dosežkom in zapuščini, postala znana tudi na svetovnem političnem parketu.

Kritike kupcev na Amazonu so večinoma pozitivne, saj je knjiga dosegla povprečno ocena 4,7 zvezdice.

»Dolgotrajno in naporno branje, vendar se je splačalo,« je zapisal eden od potrošnikov.

Toda nekaterim šala na Salvinijev račun (pa tudi njegovih lahkovernih privržencev) ni bila niti malo všeč.

»Pišem vam le zato, da vam povem, da gre za prazno knjigo, ki se prodaja v zaroti z levičarskim Amazonom samo za zabavo levičarjev,« je zapisal nek zagrenjen moški, ki je berilo ocenil s samo eno zvezdico.

»Kupil sem jo samo zato, da bi jo popljuval. Nihče jo ne bi smel kupiti!« je ogorčeni kupec položil na dušo potencialnim bodočim bralcem zanimivega čtiva o tem, zakaj bi populističnemu politiku in vodji skrajno desne Lige Matteu Salviniju, nekdanjemu notranjemu ministru in podpredsedniku italijanske vlade morali zaupati, ga spoštovati in ga celo oboževati.

47-letni Salvini je politik, ki je v času, ko je opravljal ministrsko funkcijo globoko razklal italijansko družbo zahvaljujoč svojem nestrpnem stališču do migrantov in naklonjenosti drugim populističnim voditeljem, kot je odhajajoči ameriški predsednik Donald Trump.

Glede na podoben političen profil in način vladanja pa ni dvoma, da bi bila tudi v Sloveniji razgrabljena podobna, povsem prazna knjiga s pomenljivim naslovom, namreč »Zakaj je Janši treba zaupati, ga spoštovati, oboževati.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek