REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Družba AutoWallis uspešno prevzela poslovanje največjega zastopnika BMW v Sloveniji

Družba AutoWallis uspešno prevzela poslovanje največjega zastopnika BMW v SlovenijiVir: BMW

Potem, ko je družba AutoWallis pridobila vsa potrebna uradna soglasja in so bile izpolnjene tudi druge pogodbene obveznosti, je uspešno prevzela poslovanje največjega zastopnika znamke BMW v Sloveniji.

Družba AutoWallis je s tem vstopila tudi na maloprodajni trg avtomobilov v državi in trenutno preučuje možnost, da bi v Sloveniji, poleg omenjene nemške avtomobilske znamke, začela tržiti tudi druge znamke.

Prodajni salon, ki se nahaja v središču Ljubljane in bo odslej deloval pod imenom Wallis Motor Ljubljana, je junija postal del skupine AutoWallis.

Skupina je vpisana na borzi v Budimpešti in je v letu 2019 ustvarila za več kot 220 milijonov evrov prometa, prisotna pa je v 14 državah v regiji ter zastopa skupno 16 avtomobilskih znamk.

Skupina je vpisana na borzi v Budimpešti in je v letu 2019 ustvarila za več kot 220 milijonov evrov prometa, prisotna pa je v 14 državah v regiji ter zastopa skupno 16 avtomobilskih znamk.

Ker so bili izpolnjeni vsi pogoji prenosa, je največji zastopnik znamke BMW v Sloveniji prešel v last Wallis Motor Ljubljana, hčerinske družbe podjetja AutoWallis. Za zaključek že junija napovedane akvizicije je bilo potrebno pridobiti različna dovoljenja (predvsem na področju konkurence), ki jih je družba tudi v celoti uspešno pridobila, izpolnjeni pa so bili tudi ostali pogoji iz pogodbe.

Gábor Ormosy, generalni direktor skupine AutoWallis, je ob zaključku posla povedal, da je AutoWallis s prevzemom edinega pooblaščenega prodajalca znamke BMW v slovenski prestolnici vstopil tudi na maloprodajni trg avtomobilov v državi, s čimer je še dodatno okrepil svojo prisotnost v Srednji in Vzhodni Evropi.

Skupina, ki se ukvarja z malo- in veleprodajo motornih vozil in rezervnih delov, servisnimi storitvami ter oddajanjem vozil v kratko- in dolgoročni najem, je prisotna v 14 državah regije. V Sloveniji so sicer prisotni že od prej, saj je Wallis Automotive Europe, druga hčerinska družba podjetja, ekskluzivna zastopnica znamk Jaguar in Land Rover, po pridobitvi dovoljenja organa, pooblaščenega za konkurenco, pa bo začela tudi z veleprodajo znamke Opel, s katero je trenutno prisotna že na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter na Madžarskem.

Največji slovenski prodajni salon znamke BMW v Ljubljani deluje že od leta 2009. Wallis Motor Ljubljana lahko poleg prodaje in servisa rabljenih in novih vozil BMW servisira tudi vozila znamke MINI.

Gábor Ormosy je še povedal, da se je AutoWallis s tem, ko je prevzel ljubljansko zastopništvo znamke BMW, tokrat prvič pojavil izključno na tujem maloprodajnem trgu.

Slovenski BDP na prebivalca je lani znašal 39 tisoč dolarjev, kar je za 16,3 odstotke več kot na Madžarskem, kar pomeni, da je kupna moč dobra.

Dodal je, da želijo prodajalno v Ljubljani razvijati na podlagi izkušenj iz preteklih desetletij in kapitala AutoWallis, v Sloveniji pa načrtujejo tudi maloprodajo drugih avtomobilskih znamk.

Péter Antal, član upravnega odbora skupine AutoWallis in izvršni direktor družbe Wallis Motor, je poudaril, da je njihov cilj nadaljnji razvoj prodaje, povečanje prodajne količine in tržnega deleža znamke BMW v državi.

Omenil je še, da so možnosti za rast slovenskega trga in gospodarski kazalniki podobno ugodni kot v ostalih državah, ki jih pokriva AutoWallis.

Gospodarski rezultati države so nad povprečjem EU: med leti 2014 in 2016 je povprečna letna stopnja rasti znašala 2,7 odstotkov, medtem pa se je BDP v letih 2017 in 2018 povečal za 4,8 oziroma 4,1 odstotek, in v letu 2019 za 2,4 odstotke.

Slovenski BDP na prebivalca je lani znašal 39 tisoč dolarjev, kar je za 16,3 odstotke več kot na Madžarskem, kar pomeni, da je kupna moč dobra.

V preteklih letih se je število novih avtomobilov v Sloveniji nenehno povečevalo: leta 2012 je bilo prodanih 50.091, v letu 2019 pa že 73.452 novih vozil.

Na trgu premijskih znamk v Sloveniji je BMW vodilna znamka. Leta 2019 je bilo prodanih 1.560 novih vozil BMW, od tega 742 v Ljubljani in okolici.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek