REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janez Janša: »Ko PV s 13% podporo volivcev, ustoličen od globoke države, dokončno izgubi živce.«

Janez Janša: »Ko PV s 13% podporo volivcev, ustoličen od globoke države, dokončno izgubi živce.«Twitter: Šarec naposled blokiral Janšo

Občasne medsebojne »blokade« na družbenih omrežjih niso nič neobičajnega.

Toda pravkar smo priče blokadi na »najvišji politični ravni«, ki res kaže tudi na bistveno ohlajene odnose med vodilnimi politiki v Sloveniji.

Predsednik slovenske vlade Marjan Šarec je namreč, kot poroča vodja največje opozicijske stranke Janez Janša – blokiral njega osebno.

Tudi Janez Janša je že blokiral marsikoga, toda blokade na najvišji ravni v politiki so seveda še posebej zanimive.

Nekateri pa so hitro opazili, da prvi kritik poteze predsednika vlade - Janez Janša - ni nič boljši.

Da politiki pozicije in opozicije nimajo in tudi praviloma ne smejo imeti velikih simpatij drug za drugega je v parlamentarnih demokracijah sicer nekaj povsem običajnega in je pravzaprav del sistema, toda običajno je, da stališča drug drugega vsaj poznajo. Kar pa se z blokadami praviloma ne doseže.

Pri tem je prav tako zanimiv primer ZDA, kjer predsednik Združenih držav Donald Trump zaradi sodbe sodišča ne sme blokirati nikogar.

Res pa je, da si je to prisluži tudi s številnimi objavami, kjer sporoča tudi svoja uradna stališča, tako da je njegov Twitter račun že postal tudi (vsaj za sodišča) »uradni komunikacijski kanal« državnega organa.

V Sloveniji pa očitno še vedno ni tako. So pa nekateri hitro opazili, da prvi kritik poteze predsednika vlade (PV) ni nič boljši.

Res pa je, da Janez Janša ni predsednik vlade. Toda podobne medijske blokade mu niso bile tuje niti takrat, ko je bil, tako da nas v tem pogledu glede stanja »kulture dialoga« očitno še naprej čakajo medijske in komunikacijske blokade, ne glede na to, kdo bo na oblasti in kdo v opoziciji ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek