REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ljubosumni? Putin na konju: na predvečer dneva žensk obiskal ženski konjeniški polk in skupaj z njimi - jahal …

Ljubosumni? Putin na konju: na predvečer dneva žensk obiskal ženski konjeniški polk in skupaj z njimi - jahal …Putin ob prelestnih policistkah, vir: screenshot, YouTube

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na predvečer dneva žensk obiskal 1. operativni polk ministrstva za notranje zadeve v Moskvi, nato pa skupaj s policistkam iz ženskega konjeniškega polka naredil nekaj krogov po maneži za urjenje policijskih konj.

Ni skrivnost, da se 66-letni Putin rad udejstvuje v adrenalinskih športih in tako neguje podobo »pravega moškega«, pogosto celo razgaljen do pasu, ko na primer skače v mrzlo ledeno vodo ali zganja »norčije« v Sibiriji.

Putin je naredil več krogov na rjavčku, hkrati pa ga je spremljalo 15 pripadnic omenjenega polka na belih konjih in v uniformah, poroča agencija Reuters in poudarja, da je Putin ob tej priložnosti nosil športno jakno in kavbojke.

Agencija navaja, da je ruski predsednik nato polku podaril konja, ki ga je poimenoval Zlati žarek (Golden Ray).

Ruski predsednik je ob dnevu žena izpostavil, da so ženske vse bolj zainteresirane za delo v pravosodnih organih in da je na ministrstvu za notranje zadeve že četrtina zaposlenih žensk.

Russia Insight je ob tej priložnosti objavila videoposnetek z naslovom: »Ljubosumni!? Putin jahal konja poleg čudovitih ruskih policistk« ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek