REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novi udarec za Trumpove: prvega dne prodano 725.000 spominov Michelle Obama

Novi udarec za Trumpove: prvega dne prodano 725.000 spominov Michelle ObamaMichelle Obama in Donald Trump

Knjiga spominov Michelle Obama "Becoming" je že prvega dne dosegla izjemen uspeh z več kot 725.000 prodanih izvodov, kar je eden od letošnjih založniških rekordov, poroča agencija Associated Press.

Letos je večjo prodajo prvega dne z 900.000 izvodov dosegla samo knjiga uglednega novinarja Washington Posta Boba Woodwarda "Fear: Trump in the White House", v založništvu hiše Simon & Schuster.

Washington Post je knjižno uspešnico nekdanje prve dame ZDA opisal kot 'impresivno ravnovesje pri pripovedovanju resnice'.

Washington Post je knjižno uspešnico nekdanje prve dame ZDA opisal kot "impresivno ravnovesje pri pripovedovanju resnice o izzivih, s katerimi se je skupaj z možem soočala na njuni skupni poti, medtem ko večkrat priznava, da je imela osebno res veliko srečo v življenju."

Michelle Obama se je odločila svojo knjigo promovirati tudi v stiku z bralci v ZDA in Evropi, ob pomoči razvpite televizijske voditeljke Oprah Winfrey.

Soproga Trumpovega predhodnika Baracka Obame sicer ob prvi predstavitvi svojih spominov iz Bele hiše ni direktno kritizirala aktualnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, kljub dejstvu, da je bila do njega neizprosna v svoji knjigi.

Michelle Obama - knjiga spominov

14.000-glava množica je nekdanjo prvo damo v njenem domačem Chicagu, (oziroma v Čikagu -  ime Čikago se je uveljavilo v prvi polovici 20. stoletja zaradi velike izseljenske slovenske jezikovne skupnosti, glej vir)   ko je stopila na oder na razprodanem dogodku dočakala s kričanjem in nepopisnim navdušenjem, kot da bi šlo za politični shod ali rok koncert.

Michelle Obama v svoji knjigi omenja tudi Trumpova "bučna in nepremišljena natolcevanja" glede rojstnega lista njenega moža, ker je Donald Trump z insinuacijami glede domnevnih muslimanskih korenin in z javnimi dvomi o njegovem državljanstvu želel zasejati sovraštvo do Baracka Obame, kar je v tistem času predstavljalo "resno grožnjo za varnost cele družine".

Obamova je poudarila, da "to Trumpu ne bo nikoli odpustila".

Michelle Obama - knjiga spominov

Trump se je odzval na njene besede prek družbenih omrežjih s pripombo, da je Michelle Obama "prejela zajetno plačilo", da bi napisala to knjigo in da je bilo zato za pričakovati, da bo izzvala veliko polemik. Nato je pristavil, da sedanji predsednik (Trump) svojemu predhodniku (Obami) nikoli ne bo odpustil, ker je ta v času svojega predsedniškega mandata "ogrozil varnost Združenih držav".

Trump se je odzval na njene besede prek družbenih omrežjih s pripombo, da je Michelle Obama 'prejela zajetno plačilo', da bi napisala to knjigo.

Založba Crown Publishing je razkrila, da številka prodanih izvodov knjige "Becoming" vključuje tudi predprodajo spominov nekdanje prve dame ZDA v Združenih državah in Kanadi v trdi vezavi, kot tudi avdio in e-izdajo. Založnik je poudaril, da se je naklada knjige povečala z 1,8 na 2,6 milijona izvodov.

"Becoming" je še ena v vrsti knjig, ki so jih napisale nekdanje prve dame Amerike. Leta 2003 je izšla "Living History" izpod peresa Hillary Clinton, toda niti zdaleč ni dosegla takega uspeha kot knjiga soproge Baracka Obame.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek