REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

ZDA rekordno letino pšenice v Rusiji dojemajo kot grožnjo

ZDA rekordno letino pšenice v Rusiji dojemajo kot grožnjo

Rekordna letina ruske pšenice in povečan izvoz le-te bi lahko ogrozila blagostanje ameriških kmetov, opozarjajo ameriški mediji.

Medtem ko na svetovnem trgu cena pšenice še naprej pada, rusko poljedelstvo doživlja vzpon, piše The Wall Street Journal.

Ameriški časnik navaja, da je Rusija v letošnji poljedelski sezoni, ki se je zaključila 30. junija, za izvoz pridelala preko 40 milijonov ton pšenice, kar je svetovni rekord, poroča RT. Ameriški novinarji dodajajo, da omenjena številka "prekaša vse svetovne države v zadnjega četrt stoletja".

"Dodatno nevarnost za ameriško kmetijstvo predstavlja krepitev konkurence s strani Rusije," pišejo. V ZDA medtem beležijo rekordno stopnjo zapiranja poljedelskih podjetij – trend, ki se je sicer začel že v 80. letih prejšnjega stoletja.

Nadaljevanje članka si lahko preberete: TUKAJ

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek