REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tudi Nissan opušča diesel motorje

Tudi Nissan opušča diesel motorjeNissan Micra | VIR: Nissan

Toyoti se pridružuje še Nissan, ki na evropskem trgu ne bo več ponujal določenih diesel motorjev. Nissan bo tako iz svoje palete umaknil Renaultove motorje 1.5 dCi za manjše avtomobile, prav tako pa tudi 1.6 in 2.0 dCi iz večjih modelov. Nissan je celo tako odločen, da tega ne bo storil le na evropskem trgu, temveč bo to veljalo za povsod. 

Za tako drastično potezo so se odločili zaradi aktualnih trendov prodaje, bodo pa Japonci v svoji paleti obdržali še nekaj modernejših dieselskih motorjev, zato se od te vrste pogona še ne umikajo v celoti. To bodo naredili postopoma, praktično ob vsaki predstavitvi novega modela. V Angliji je tako Nissan že napovedal zmanjšanje proizvodnje, a najbrž tudi na račun "brexita", ki bo zdaj spremenil pogoje izvoza avtomobilov iz Anglije v EU.

Čeprav prodaja diesel motorjev pada, pa se jim v Daimlerju ter VW še ne mislijo odreči tako hitro. A samo čas bo pokazal, kateri razvoj in način pogona se bo množično najbolj prijel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek