REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali Putin Trumpa "drži v šahu" s posnetki perverznih seksualnih aktov?

Ali Putin Trumpa Kritika iz Moskve: Vladimir Putin in Donald Trump. Vir: Twitter

Posebni preiskovalec Robert Mueller se te dni ukvarja z "dosjejem Steele", ki vsebuje hude obtožbe o kompromitirajočih posnetkih Donalda Trumpa ter njegovih nenavadnih seksualnih aktivnostih v Moskvi. 

Posebni preiskovalec Robert Mueller, ki preiskuje vpletanje Rusije v ameriške volitve, bi že kmalu lahko izdal naloge za zaslišanje nekaterih ključnih prič, še pomembnejša za usodo predsednika Donalda Trumpa pa bi lahko bila njegova analiza "dosjeja Steele", dokumentov in zaupnih informacij, ki naj bi jih imeli ruski obveščevalci o sedanjem predsedniku ZDA in s katerimi naj bi ga lahko "imeli v šahu". Med vsemi temi podatki pa je najbolj šokantna zgodba o obstoju "posnetka z lulanjem", ki naj bi obremenjeval Donalda Trumpa.

Trum naj bi užival v "zlatem dežju"

Obtožbe o obstoju "posnetka z uriniranjem" se pojavijo na prvih dveh straneh dosjeja "Steele". Sestavil ga je nekdanji britanski obveščevalec in strokovnjak za Rusijo Richard Steele. Dosje je bil januarja letos objavil BuzzFeed. Celoten dosje je v angleščini objavljen na tej povezavi. 

Dosje Steele / Donald Trump

Poročilo trdi, da "ruski režim" kultivira, podpira in pomaga" Trumpu že najmanj pet let ter da je cilj teh aktivnosti, ki naj bi je odobril osebno Vladimir Putin "povzročanje delitev in neenotnosti v zahodnem zavezništvu." Trump naj bi menda do sedaj zavrnil razne mamljive ponudbe glede lastništva nepremičnin v Rusiji, skupaj s svojim "notranjim krogom" pa naj bi "sprejel reden dotok obveščevalnih informacij iz Kremlja", ki se nanašajo na "njegove demokratske in druge politične nasprotnike". 

Trump naj bi udeleženec več "perverznih seksualnih aktov, ki so bili organizirani ali nadzorovani s strani FSB."

Ob tem naj bi nekdanji častnik ruske tajne službe FSB potrdil, da  je "FSB kompromitirala Trumpa ob njegovih aktivnostih v Moskvi" in to do te mere, "da ga je mogoče izsiljevati." V skladu s temi viri naj bi Trumpovo ravnanje v Moskvi vključevalo več "perverznih seksualnih aktov, ki so bili organizirani ali nadzorovani s strani FSB." Poročilo ob tem govori tudi o "Trumpovem nekonvencionalnem obnašanju v teku več let", kar kaže, da bi ruski obveščevalci lahko imeli zabeleženih več neprijetnih posnetkov ameriškega predsednika ob njegovih posteljnih aktivnostih - vse to pa v trenutku, ko je že bil poročen s svojo sedanjo soprogo Melanio Trump

Donald Trump junior
Donald Trump mlajši

Ob tem se je v mesecih zatem ko je bilo Steelovo poročilo že objavilo pojavilo še več poročil in podatkov, ki kažejo, da so imeli Trumpovi sodelavci resnično zelo pogoste stike z osebami, ki bi lahko bile povezane z rusko vlado in da so bili celo obveščeni, da bodo dobili podatke o Trumpovih nasprotnikih, ter da so podatke z veseljem sprejeli. Trumpov sin Donald Trump mlajši naj bi po poročanju new York Timesa takšno ponudbo celo sprejel z besedami, da takšne podatke "ljubi." ob tem naj bi se dobro zavedal, da naj bi bil vir teh kompromitirajočih podatkov o Hillary Clinton prav - ruska vlada. Donald Trump mlajši se je branil s trditvijo, da je šlo samo za neobvezen pogovor in da nato ni prejel nobenih podatkov.    

V Steelovem poročilu je - na podlagi informacij iz dobro obveščenih ruskih virov - zapisano, de ja leta 2013, ko se je Donald Trump kot lastnik dogodka in organizator izbora za Miss Universe nahajal v Moskvi tam najel ruske prostitutke, da so zanj v sobi priredile predstavo tako imenovanega "zlatega dežja", oziroma da so pred njim, ki je v tem užival, urinirale na postelji v sobi hotela Ritz-Carlton v Moskvi. Gre za isti hotel, v katerem je nekoč prespal tudi Barack Obama s svojo soprogo. Vse skupaj pa naj bi posnela ruska obveščevalna služba FSB, ki je natančno spremljala Donalda Trumpa ob njegovem obisku. Te posnetke naj bi sedaj imela v posesti ruska vlada. Gre za material, ki bi lahko služil izsiljevanju Donalda Trumpa. V ruskih obveščevalnih krogih se takšen material imenuje "kompromat." 

Trump je že januarja, ko se je prvič razvedelo za morebitni obstoj omejenih posnetkov odzval tako, da je  zanikal njihovo resničnost. Dejal je tudi, da je ob vsakem odhodu iz države bil "še posebej previden", ker se je zavedal, da bi v tujini lahko bil pod nadzorom in se je zato izogibal vseh situacij, ki bi ga lahko kompromitirale. 

"Ko zapuščam našo državo...sem izjemno previden. Vedno upaš, da bo vse v redu, toda v teh sobah so kamere na najbolj čudnih mestih...Ne moreš jih videti in ne veš, kdaj te snemajo. Bolje je, da si previden, da se zvečer ne bi gledal na televiziji," je tedaj dejal Donald Trump. 

Kata Sarka in Donald Trump
Kata Sarka in Donald Trump

Zavrnjeno nespodobno povabilo

Vendar je resna težav v tem, da se Donald Trump doslej že v veliko primerih ni izkazal za najbolj resnicoljubnega moža. Vse neresnice, ki jih je doslej izgovoril, je težko našteti, toda za ta primer je zanimiv še en podatek, ki Trumpove trditve o tem, da je v tujini "še posebej pazljiv" - postavljajo na laž. Kata Sarka, zmagovalka tekmovanja za "Miss Universe" ter istočasno tudi zmagovalka tekmovanja "Miss Universe Madžarske" leta 2013 je v intervjuju, ki je bil objavljen - in to je pomembno - že pred objavo "dosjeja Steele" dejala, da jo je Donald Trump po tekmovanju vprašal, "kdo ste vi?", jo za roko potegnil k sebi in jo povabil v svojo sobo, ter ji ob tem izročil tudi svojo vizitko, s številko svoje sobe in napisano osebno telefonsko številko. 

Kata Sarka naj bi Trumpovo nespodobno povabilo zavrnila, ker Donald Trump 'ni njen tip.'

To vizitko je madžarska lepotica tudi pokazala novinarjem. Svojo zgodbo je najprej povedala za madžarski tabloid Blikk, nato pa jo je objavil tudi Daily Mail. Lepotica pa naj bi Trumpovo nespodobno povabilo zavrnila, ker Donald Trump "ni njen tip."  

Po oceni neodvisnega preiskovalca in nekdanjega tožilca Setha Abramsona je ta zgodba v nasprotju s Trumpovimi trditvami, da se je med svojimi obiski Moskve obnašal "najbolje", saj bi že samo dejstvo, da je Trump zmagovalko tekmovanja v trenutku, ko je že bil poročen s svojo soprogo Melanio povabil v svojo sobo - ruske tajne službe prav tako lahko izkoristile kot "kompromat." 

Pri tem pa je zanimivo tudi to, da Bela hiša nikoli ni zanikala resničnosti navedb Kate Sarke, prav pa ameriški mediji niso intervjuvali madžarsko zmagovalko lepotnega tekmovanja v Moskvi. Preiskovalec Robert Mueller je medtem sicer že intervjuval nekdanjega obveščevalca Richarda Steela, ameriški mediji pa napovedujejo, da bi kmalu lahko izdal tudi naloge za zaslišanje nekaterih ključnih prič. 

Ritz hote v Moskvi in Kata Sarka
Hotel Ritz v Moskvi, kjer naj bi se odigrala predstava z uriniranjem ter Kata Sarka, ki je zavrnila Donalda Trumpa.

  

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek