REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zračno-vesoljske sile Rusije uničile še en ameriški sistem »Patriot«

Zračno-vesoljske sile Rusije uničile še en ameriški sistem »Patriot«Glede na opis videoposnetka, objavljenega na družbenih omrežjih, so ukrajinske sile poskušale skriti baterijo ameriškega sistema protizračne obrambe »Patriot« blizu letališča Černobajovka v regiji Herson. Vir: Posnetek zaslona, X

Zračno-vesoljske sile Ruske federacije nadaljujejo z uničevanjem sovražnikovih ciljev v coni posebne vojaške operacije, sinoči pa se je na pojavil videoposnetek uničenja dela baterije ameriškega sistema protizračne obrambe Patriot v smeri Hersona.

Poročilo navaja, da so ukrajinske sile poskušale skriti ameriški sistem protizračne obrambe »Patriot« v vasi Černobajevka, blizu mednarodnega letališča v regiji Herson, ki je od prve frontne črte oddaljena približno 20 km zračne črte.

Ameriški sistemi dolgega dosega naj bi bili nameščeni tako blizu skupaj, da bi preprečili napade z vodenimi izstrelki, ki so jih ruske zračne sile v zadnjih tednih močno okrepile.

Vendar so bile »jadralne« bombe tiste, ki so ameriškega »Patriota« poslale rakom žvižgat, Ministrstvo za obrambo Ruske federacije pa je v svoji izjavi navedlo, da sta bila med napadom ruskih Zračno-vesoljskih sil uničena lansirnik raket in vozilo za prevoz ter raztovor streliva.

Pojavile so se tudi informacije, da je bilo med udarom poškodovano ali uničeno poveljniško mesto baterije ameriškega sistema protizračne obrambe, vendar za zdaj o tem ni uradne potrditve.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek