REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj so psi Joeja Bidna agresivni: 10 napadov na agente tajne službe

Zakaj so psi Joeja Bidna agresivni: 10 napadov na agente tajne službeBidnovi psi so vse pogosteje v medijih zaradi svojega agresivnega vedenja – ali bi lahko ravnanje sedanjega predsednika z njimi razkrilo, zakaj? Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Neprofitna organizacija Judicial Watch je sprožila sodni postopek v skladu z zakonom o svobodnem pristopu informacijam javnega značaja, da bi pridobila zapise o incidentih, ki vključujejo agresivno vedenje 2-letnega Poveljnika, psa ameriškega predsednika Josepha Bidna.

Družina Biden je decembra 2021 dobila čistokrvnega nemškega ovčarja Commanderja (v prevodu: Poveljnik), ki je zamenjal Majorja, drugega nemškega ovčarja, ki naj bi bil »podaren družinskim prijateljem«, potem ko je večkrat napadel tajne agente in člane osebja Bele hiše.

Aprila 2022 je »Judicial Watch« objavil zapise o Majorjevih napadih na agente tajne službe (U.S. Secret Service - USSS) tako v Beli hiši kot v Bidnovi zasebni rezidenci v Wilmingtonu v zvezni državi Delaware.

Julija letos je omenjena organizacija razkrila zapise ameriškega ministrstva za domovinsko varnost (DHS), ki so razkrili najmanj 10 incidentov med oktobrom 2022 in januarjem 2023, ki so vključevali napade predsednikovega psa Commanderja na tajne agente, ki so v nekaterih primerih zahtevali celo zdravniško pomoč.

Poročilo dolgo 194 strani, ki ga je DHS posredovalo »Judicial Watchu« vključuje tudi elektronsko korespondenco med zveznim policistom in eno od žrtev napada 3. novembra 2022: »Si v redu? To je noro, ta neumni pes – želodec se mi obrača!«

Nakar je žrtev odgovorila: »Še vedno me boli tako noga kot roka. Ugriznil me je in se dvakrat zapičil vame.«

Kolega mu je nato odgovoril: »Kakšna neumnost -, če ne bi šlo za njunega psa, bi ga že dali uspavati. Neumni klovn, potrebuje nagobčnik; upam, da se počutiš bolje.«

Psa naj bi po nedavnem napadu na agenta in osebje tajne službe odstranili iz Bele hiše.

Po besedah ​​vira »Judicial Watcha« je predsednik Biden grdo ravnal s svojimi psi, domnevno jih je brcal in tepel (tvit zgoraj).

Po besedah ​​vira »Judicial Watcha« je predsednik Biden slabo ravnal s svojimi psi, domnevno jih je brcal in tepel. Na fotografiji: Commander v času, ko je smel v Ovalno pisarno. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Neverjetno je, da tudi po tem, ko je ‘Judicial Watch’ razkril napad njunih psov na 10 agentov tajne službe, sta Joe in Jill Biden svojemu psu še naprej dovolila, da grozi in napada osebje tajne službe in Bele hiše. Nalijmo si čistega vina: Nevaren pes lahko neko osebo tudi  ubije,« je opozoril predsednik organizacije ‘Judicial Watch’ Tom Fitton.

»Bidnovo prikrivanje napada njegovega psa na agente tajne službe je nevarna korupcija,« je sklenil Fitton.

Po torkovem vnovičnem incidentu, ko je Commander zaradi vnovičnega napada na agenta USSS znova prišel na naslovnice ameriških medijev, so tudi tega psa umaknili z območja predsedniške residence, poroča »Judicial Watch«.

Usoda psa ni znana.

Ko pes v manj kot štirih mesecih desetkrat napade ljudi iz svojega okolja, potem je problem v živali, ko pa imaš »bogato zgodovino« ugrizov dveh takih psov, lahko sklepaš, da problem nista ona, ampak lastnik, opozarjajo komentatorji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek