REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump ima dve Melanii. Lahko ugotovite, katera je prava?

Trump ima dve Melanii. Lahko ugotovite, katera je prava?Katera Melania je prava? Vir: Twitter

Posnetki predsednika ZDA Donalda Trumpa z žensko, ki spominja na Melanio Trump so znova sprožili številne dvome v to, da je ob predsedniku ZDA res prava Melania Trump.

Res, vse več opazovalcev in medijev se sprašuje: le kdo je ženska, ki v javnosti občasno zamenja prvo damo ZDA in zakaj je ta njena »misija« vedno spregledana in po mnenju Američanov obsojena na klavrn propad?

Pojavile so se namreč nove fotografije Melanie in Donalda Trumpa, ki so dale nov zagon teoriji zarote, češ da ima prva dama Amerike dvojnico, ki jo občasno zamenja in spremlja predsednika ZDA v javnih nastopih.

Zadnja v vrsti podobnih fotografij je bila posneta v soboto, ko sta ameriški predsednik Donald Trump in njegova žena Melania pristala s helikopterjem v Wisconsinu, poroča portal Brobible.

Ameriška komičarka, ki ne podpira Trumpa, Katie Griffin, je sliko Melaniine dvojnice objavila na svojem Twitter računu in poudarila, da je na njej videti »lažno Melanio«.

Komentatorji so nemudoma začeli primerjati stare in nove fotografije Melanie in njene domnevno potvorjene različice.

Teorija, da soprogo Donalda Trumpa občasno zamenja druga ženska, ki ji je fizično zelo podobna, se je pojavila že leta 2017, sprožila pa jo je fotografija, nastala po orkanu Harvey, na kateri Melania z možem izstopi iz predsedniškega letala.

Na tej fotografiji je Melania (ali pa njena dvojnica) nosila velika očala in kapo s šiltom, ki je pokrival ves obraz.

Na kapi je – najbrž za vsak primer, če bi kdo podvomil – pisalo z velikim črkam celo FLOTUS.

Prava ali lažna Flotus? Vir: Twitter

Da Flotus, kar je kodno ime za ameriško prvo damo slovenskih korenin, uporablja dvojnico, ki naj bi ameriškega predsednika spremljala na dogodke, ki se jih sama ne more ali ne želi udeležiti, je prepričanih vedno več ljudi.

Dve Melanii: katera je prava. Vir: Twitter
Dve Melanii: katera je prava? Vir: Twitter

Zato mnogi vztrajno iščejo razlike na obrazu Melanie in ličkah domnevne dvojnice.

Podrobno proučujejo fotografije predsednika in njegove žene na zadnjih dogodkih in ugotavljajo, da se ob nekaterih priložnostih ob Donaldu Trumpu vsekakor ni pojavila prava Melania.

Sumi, da Melania v resnici ni vedno Melania, so podžgale fotografije posnete tudi po orkanu Irma na Floridi.

Medtem ko je Trump nagovarjal državljane, so mnogi opazili, da je njegova žena videti drugače (tudi tedaj je obraz skrivala za kapo in očali).

»Vsem se želim zahvaliti v svojem imenu, v imenu našega podpredsednika ... Melania si je resnično želela biti tukaj, z nami,« je takrat nekoliko nerodno bleknil Trump in nato brž pristavil, da novinarji najbrž ne bi niti opazili, da njegova soproga stoji poleg njega, če tega ne bi poudaril ...

Prav ta prigoda je še bolj spodbudila zgodbe o dvojnici.

Po tem so se pojavljale nove in nove fotografije, na katerih je Melania preprosto izgledala drugače, so opozarjali mediji in družbena omrežja.

Kdo je skrivnostna dvojnica prve dame Združenih držav?

Domnevno naj bi šlo za tajnega agenta, žensko, ki skrbi za varnost Melanie Trump.

Toda njena »misija« nadomestiti Melanio ji vedno ne uspe in to iz več razlogov: je nekoliko nižje postave v primerjavi s prvo damo in običajno nosi športne copate namesto visokih pet, ki so sicer značilne za Melanio, čeprav tudi ona včasih izbere športno obutev …

Največja razlika, ki opozarja na to, da morda res gre za Melaniino dvojnico, pa je, da ta vedno drži Trumpa za roko, kar pa ne velja v primeru njegove »prave žene«, ki takšno gesto ljubezni do moža prav redko prakticira.

Na fotografiji iz Wisconsina z začetka besedila se je marsikomu zdelo nenavadno, celo sumljivo, da se Melania tako od srca smeji, a redko jo vidijo nasmejano.

Dvojnica naj bi imela tudi drugačno obliko brade in zgornje ustnice.

Nekateri so opazili tudi bistveno razliko v višini dvojnice, ki naj bi bila precej nižja od prave Melanie.

Menda naj bi bilo to jasno vidno tudi med obiskom žrtev tornadov v Alabami, ki jim je Trump delil podpisana Sveta pisma.

Nekateri so na račun predsedniškega para zbijali šale, češ da na prireditvi ob Trumpu seveda ni bila prava Melania, saj ga je držala za roko.

Melania po tej različici pa moža ne mara, zato to ni mogla biti ona, ker je odnos med zakoncema Trump bistveno drugačen, kot kaže na primer razvpiti posnetek z inavguracije.

Ob vsem tem so v preteklosti nastale tudi duhovite pripombe na račun Melanie in njene domnevne dvojnice.

Nekatere od teh so dostopne v Twitterjevem iskalniku, če vpišete geslo #fakemelania.

Na eni le-teh Melania ima obraz ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Kakorkoli že, Bela hiša je že (znova) zanikala, da ima Melania Trump najeto dvojnico.

Presodite sami.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek