REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najboljša prijateljica o temačni skrivnosti Melanie: »Pretvarja se, da ne prenaša Donalda, gre za njun peklenski načrt«

Najboljša prijateljica o temačni skrivnosti Melanie: »Pretvarja se, da ne prenaša Donalda, gre za njun peklenski načrt«Poljubček. Vir: Twitter

V zadnjih mesecih so knjige, posvečene ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, zelo iskano in priljubljeno blago.

Ljudje iz zasebnega in javnega življenja, ki so mu bili nekoč blizu, zdaj razkrivajo zaupne podrobnosti iz življenja trenutno najmočnejšega človeka na svetu.

Toda knjiga 50-letne Stephanie Winston Wolkoff je posvečena njegovi ženi in nosi naslov Melania in jaz.

Avtorica trdi, da Trump brez Melanie ne bi bil niti približno tako vpliven, niti takšen, kot ga pozna svet, poroča švicarski časnik Blick.

Stephanie Winston Wolkoff zakonca Trump imenuje za »umetnika teme«.

Trdi, da Melania sodeluje pri vsem, kar počne Trump, in da se prva dama ZDA po dejanjih in ambicijah niti najmanj ne razlikuje od svojega moža, poroča Sidney Morning Herald, sklicujoč se na ekskluzivni intervju avtorice za oddajo 60 Minutes Australia.

Nekdanja najboljša prijateljica Melanije Trump je pred kratkim izjavila, da sta znova stopili v stik, potem ko ji je Bela hiša očitala, da je knjiga njeno maščevanje prvi dami.

Ker pa je zdaj šla do konca in razkrila ne prav prijetne podrobnosti o zakonu Donalda in Melanie Trump, se je očitno Stephanie Winston Wolkoff sprijaznila z dokončno prekinitvijo nekdanjega tesnega prijateljstva.

Stephanie Winston Wolkoff in Melania Trump sta se spoznali leta 2003, ko je Stephanie za revijo Vogue organizirala prireditve, med drugim tudi slavno Met Gala slovesnost v New Yorku.

Redno sta kosili skupaj in sčasoma postali prijateljici.

Stephanie je organizirala tudi slovesnost ob Trumpovi inavguraciji leta 2017, nakar je postala posebna svetovalka prve dame.

Prijateljstvo naj bi začelo razpadati, ko je podjetje pod taktirko Stephanie za organizacijo slovesnosti v čast Trumpove inavguracije zaračunalo 26 milijonov dolarjev.

Prva dama in Stephanie sta vse stike pretrgali v začetku leta 2018, ker sta se sprli.

Stephanie se v knjigi večinoma opira na citate iz pogovorov s šefinjo (Melanio), ki jih je na skrivaj zapisovala po tem, ko so se odnosi med ženskama začeli slabšati.

Avtorica odnos med predsednikom ZDA in njegovo ženo opisuje kot premišljen in koristoljubno naravnan ter makiavelističen, pri čemer je Melania pripravljena storiti vse, da bi soprogu pomagala uresničiti ambicije in zadovoljiti slo po oblasti.

Stephanie je med tistimi, ki so lahko potrdili, da je Melania sicer že nekaj časa v ozadju zaradi Trumpove najljubše hčerke, 38-letne Ivanke, ki je njegova svetovalka in uživa tako podporo očeta kot moža Jareda Kushnerja.

Zaradi potrebe Ivanke in njenega moža, da »imata vse pod nadzorom«, je Melania sčasoma postala druga violina, razkriva Wolkoffova.

Čeprav zakonca Trump v javnosti pogosto puščata vtis, da se ne preneseta, na primer, ko Melania zavrača Donalda, ko je ta želi prijeti za roko, je vse to le premišljena igra in do obisti zaigrano, trdi Wolkoffova.

S takšnimi manevri poskušata pozornost preusmeriti s stvari, ki jih želita skriti.

Vse, kar onadva počneta, se zgodi z razlogom, poudarja Wolkoffova.

»Nič ni naključno. Razumeti morate, kdo sta onadva, da bi razumeli, kaj skušata storiti, a to je opehariti državo. Melania se prav v ničemer ne razlikuje od svojega moža«, pravi avtorica knjige »Melania in jaz«.

Wolkoffova primerja zakonca Trump celo s psihopatskim predsedniškim parom Underwood iz znane ameriške nadaljevanke Hiša iz kart.

Izhajajoč iz te primerjave do nedavnega najboljša prijateljica prve dame ZDA trdi, da Melania ni v ničemer nevedna in jo vidi kot sokrivo za Donaldova početja.

Le na prvi pogled se zdi domišljava in površna. Prizadeva si, da je videti skrivnostna, tako da je zgradila »jekleno steno« okoli sebe, »da ji ne bi bilo treba komur koli odgovarjati za nič.«

V nasprotnem primeru -, če bi dajala vtis humane in čuteče osebe, bi bila izpostavljena kritikam.

»Melania je v resnici popolnoma brezbrižna, skoraj pritlehna. Pravzaprav ni nesrečna. Ona je sostorilka,« sklene ženska, ki je še pred dvema letoma veljala za najboljšo prijateljico in svetovalko Melanie Trump.

Delite članek