REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strah in trepet ruskega letalstva: Lovec Su-30SM dominanten tako v zraku kot na tleh (VIDEO)

Strah in trepet ruskega letalstva: Lovec Su-30SM dominanten tako v zraku kot na tleh (VIDEO)Dvosedežni večnamenski lovec generacije 4++ je zasnovan za doseganje premoči v zraku, sposoben neposrednega nadzora nad formacijo prestreznikov v vseh vremenskih razmerah, podnevi in ​​ponoči. Vir: Posnetek zaslona, Telegram
Posebnost tega letala je bojna obremenitev 8.000 kilogramov, 12 sidrišč, ki lahko sprejmejo široko paleto raketnega orožja in bomb.

Ruski lovec Su-30SM je supermanevrski večnamenski lovec generacije 4++. Razvil ga je oblikovalski biro Sukoj (Sukhoi), proizvaja pa Irkutski letalski kombinat.

Lovec lahko deluje podnevi in ​​ponoči, v vseh vremenskih razmerah.

Sposoben je sestreliti sovražna letala in uničiti zemeljske cilje, vključno z infrastrukturnimi objekti, ki jih pokrivajo sistemi zračne obrambe, izvajati zračno izvidovanje in določiti cilje drugim lovcem.

Ta večnamenski lovec ima dva sedeža, zato njegovo posadko sestavljata dve osebi.

Su-30SM ima velik doseg letenja in možnost dopolnjevanja goriva v zraku.

Visoka stopnja manevriranja lovca je dosežena zahvaljujoč prednjemu vodoravnemu trupu in motorjem z nadzorovanim vektorjem potiska.

Su-30SM je opremljen z vgrajeno radarsko nadzorno postajo Bars, ki je sposobna slediti do 15 objektom in premagati motnje sovražnikovih sistemov elektronskega bojevanja.

Posebnost tega letala je bojna obremenitev 8.000 kilogramov, ima pa tudi 12 sidrišč, ki lahko sprejmejo široko paleto raketnega orožja in bomb.

Poleg tega je letalo opremljeno s topom GŠ-30-1 kalibra 30 mm.

Lovec namreč uporablja sistem za označevanje cilja, ki je nameščen na pilotovi čeladi, ter prikazovalnik na vetrobranskem steklu, ki posadki posreduje informacije o razmerah v zraku.

Zaščita samega bojnega plovila temelji na zatiranju sovražnikovih radarskih postaj z uporabo zmogljivega sistema za elektronsko bojevanje.

Letala Su-30SM so se med specialno vojaško operacijo v Ukrajini dobro izkazala in tudi zaradi svoje vsestranskosti vsakodnevno opravljajo številne različne naloge, so sporočili iz ruskega ministrstva za obrambo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek