REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šokantno poročilo pilotov: »Pravkar smo leteli mimo človeka z raketnim nahrbtnikom«

Šokantno poročilo pilotov: »Pravkar smo leteli mimo človeka z raketnim nahrbtnikom«Človek z raketnim nahrbtnikom. Vir: Twitter

Osupli piloti so ob približevanju letališču v Los Angelesu opazili nenavaden pojav v zraku – človeka z raketnim nahrbtnikom.

Ameriška Agencija za civilno letalstvo (FAA) preiskuje nenavaden primer – poročila o tem, da je blizu letališča Los Angeles v zraku letel neznani človek z raketnim nahrbtnikom oziroma »jetpackom.«

»Dve posadki letal sta poročali o tem, da sta videli nekoga z raketnim nahrbtnikom medtem ko sta bili v zadnji fazi približevanja letališču Los Angeles ob 6:35 uri v nedeljo,« je sporočila FAA.

'Stolp, American 1997, pravkar smo leteli mimo tipa z raketnim nahrbtnikom.'

Fox 11 Los Angeles je objavil tudi dialog nadzornega stolpa s piloti.

»Stolp, American 1997, pravkar smo leteli mimo tipa z raketnim nahrbtnikom,« je poročal prvi pilot.

»American 1997, OK, hvala vam. Ali je bil na vaši levi ali desni strani?«, je vprašal nadzornik.

»Na levi strani, okoli 100 metrov ali nekaj takega vstran, na naši višini,« je odvrnil pilot.

Tudi drugi pilot je poročal o istem.  

»Oseba v jetpacku zaznana 300 jardov južno od pristopa letališču Los Angeles, višina okoli 1000 metrov, 18 kilometrov od letališča,« je kontrolor ponovil v eter in s tem opozoril tudi druga letala.

Francoski leteči vojak

Tiskovni predstavnik ameriške agencije FBI je dejal, da tudi njihovi agentje že preiskujejo incident.

»FBI pozna poročila pilotov v nedeljo in preiskuje primer,« je sporočila agencija.

Tehnologija raketnih nahrbtnikov je v zadnjem času precej napredovala.

Z njimi so leteli že nad Dubajem, z letečo desko so preleteli Rokavski preliv, v Mariboru je Filipu Flisarju jetpack pomagal hitro do kosila, v Franciji pa so, kot si lahko ogledate spodaj, letalci z raketnimi nahrbtniki bili glavna zvezda ne samo na tradicionalni predlanski paradi, pač pa tudi v spremstvu akrobatskih letal.

Delite članek