REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski lovci brez konkurence: V enem dnevu sestreljeno sedem ukrajinskih letal MiG-29

Ruski lovci brez konkurence: V enem dnevu sestreljeno sedem ukrajinskih letal MiG-29Ruske sile z uničenjem letal, ki nosijo rakete zagotavljajo varnost kopenskih sil pred zračnimi napadi. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruski lovci in sistemi protizračne obrambe so uspeli sestreliti sedem ukrajinskih letal MiG-29, medtem ko je ruska vojska v preteklem tednu uničila skupno 12 ukrajinskih letal, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Ta uspeh naj bi bil v veliki meri posledica delovanja sistemov za zračno izvidovanje in nadzor zračnega prostora.

»Zaradi dejanj lovcev in enot protizračne obrambe so ruske oborožene sile sestrelile sedem ukrajinskih letal MiG-29. V preteklem tednu je bilo uničenih 12 sovražnikovih letal, vključno z 10 MiG-29 in dvema jurišnima letaloma Su-25 , kot tudi dva helikopterja Mi-8,« navaja sporočilo.

Ruski vojaški strokovnjak Aleksej Leonkov je dejal, da so ta letala ruskim lovcem povzročala veliko težav, saj so izstrelila iste rakete in vabe AGM-88, ki so pokrivala pristope k Storm Shadow.

Tiskovna agencija RIA novosti je 22. oktobra poročala, da je ruska protizračna obramba v samo enem dnevu uspela sestreliti štiri ukrajinska vojaška letala. Vir: Posnetek zaslona, X

»Zato moramo ta letala, ki nosijo rakete, uničiti. Ni presenetljivo, da Zahod govori o nujnosti premestitve švedskih F-16, Eurofighterjev in Gripenov v Ukrajino. To potrjuje, da je Kijev res ostal brez letalstva,« je dejal Leonkov za časnik Izvestija.

Poleg tega je ruska vojska v tednu dni uničila 314 brezpilotnih letal oboroženih sil Ukrajine, prestregla 35 granat HIMARS, dve jurišni raketi S-200, pet operativno-taktičnih raket in šest bomb JDAM.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek