REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Najbolj škandalozen primer kršitve zakona«: premier ostro nad predsednika zaradi rojstnodnevne zabave

»Najbolj škandalozen primer kršitve zakona«: premier ostro nad predsednika zaradi rojstnodnevne zabaveRojstnodnevno rajanje, ki je izzvalo hudo kri med premierjem in predsednikom države. Vir: Twitter

Albanski premier Edi Rama je ostro kritiziral predsednika države Ilirja Meto in njegovo soprogo Moniko Kryemadhi, češ da sta onadva najbolj škandalozen primer kršitve protikoronskega zakona.

Rama je javno izpostavil primer predsednika Albanije po tem, ko je policija Meto, njegovo soprogo in druge udeležence rojstnodnevne zabave priljubljenega albanskega komika Besa Kallakuja kaznovala s plačilom globe zaradi kršitve odloka, ki prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, da bi se zamejilo širjenje koronavirusa, poroča portal Politiko.

»Gre za najbolj škandalozen primer kršenja zakona s strani predsednika, prve dame in njihovih prijateljev,« je opozoril Rama.

Na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti albanskega predsednika in njegovo soprogo na rojstnodnevnem rajanju, kako plešeta in se zabavata sto na uro, oba zelo prešerno razpoložena v družbi več deset ljudi, brez upoštevanja kakršnih koli zaščitnih ukrepov.

Mediji poročajo, da je igralec Bes Kallaku svoj rojstni dan praznoval s 30 ljudmi ne upoštevaje protikoronavirusne ukrepe, ter da je lastnik lokala že kaznovan z globo v višini milijon lekov (okoli 8200 evrov).

Kazni nista ušla niti predsednik Albanije in njegova žena, ob tem pa so suspendirali tudi šest policistov

»Priredili so nam grozljiv spektakel nestrinjanja, ne samo z zakonodajo, ampak tudi z zdravjem drugih ljudi, če jih lastno zdravje že ne zanima,« je jezno poudaril Rama.

Rama (levo) nad Meto (skrajno desno) zaradi udeležbe na rojstnodnevnem rajanju v Albaniji priljubljenega komika (v sredini). Vir: Twitter

V Albaniji je sicer dovoljeno zbiranje do 10 ljudi, toda prepovedano je organizirati poroke, zabave in pogrebe, ki bi se jih udeležilo več kot 10 ljudi.

Administracija Edija Rame se po drugi strani vsakodnevno sooča z obtožbami medijev in javnosti, da prikriva pravo število okuženih ter da prireja številke o smrtnih žrtvah koronavirusne bolezni Covid-19.

Albanskemu premierju volivci prav tako očitajo, da ukrepi vlade niso učinkoviti in da mu je okužba ušla izpod rok.

Delite članek