REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na Zahodu preplah zaradi ruskega letala: Prestal testiranje na fronti v Ukrajini (VIDEO)

Na Zahodu preplah zaradi ruskega letala: Prestal testiranje na fronti v Ukrajini  (VIDEO)Na fotografiji je letalo MiG-29. Rusija je medtem zgradila lovsko letalo, ki presega vse, kar imajo ukrajinske oborožene sile, ko gre za sisteme zrak-zrak. Vir: Posnetek zaslona, X

Rusko lovsko letalo MiG-35 lahko izvaja napade na celotnem ozemlju Ukrajine, piše revija Military Watch.

»Ta razred lovcev je dobro optimiziran za izvajanje visokonatančnih napadov na cilje na celotnem ozemlju Ukrajine, ne glede na oddaljenost,« navaja članek.

Letalo je opravilo bojno testiranje na fronti v Ukrajini. Model letala presega vse, kar imajo oborožene sile Ukrajine, ko gre za sisteme zrak-zrak.

Glavni konstruktor Sergej Korotkov je pred kratkim dejal, da se to letalo že uporablja v coni ruske posebne vojaške operacije, čeprav bo šele opravilo testne lete.

Ruske zračne sile so prvič potrdile napotitev bojnega letala MiG-35 4+ generacije za bojne operacije na ukrajinskem ozemlju, se navaja v izjavil glavnega konstruktorja državne letalske družbe Sergej Korotkov.

»Glede na aktualno dogajanje letalo že sodeluje v vseh operacijah, ki potekajo. Nadaljnji testni leti morajo biti še dokončani, nato pa bo ministrstvo za obrambo sprejelo končno odločitev,« je dejal in poudaril, da trenutno potekajo pogajanja o morebitnem izvozu letala.

Samo šest letal MiG-35 je trenutno v uporabi v ruskih zračnih silah, pri čemer se služba osredotoča na naložbe v razrede težjih lovcev, vključno z različnimi izpeljankami Su-27 Flanker, kot tudi novimi lovci Su-57 Felon »stealth«.

MiG-35 je izpeljanka lažjega Su-27, saj ima MiG-29 veliko manjši radar in ima veliko krajši doseg kot družina letal Su-27, kar omejuje njihovo sposobnost patruljiranja na velikem ozemlju Rusije.

Letalska elektronika MiG-35 je med najnaprednejšimi v inventarju ruskih zračnih sil; čeprav naj bi lovec imel načrte za integracijo radarja Zhuk-A/AE (AESA), je zamisel zaenkrat opuščena zaradi znižanja stroškov, kar omejuje njegovo zaznavanje situacije in zmogljivosti elektronskega bojevanja ter povečuje njegov radarski podpis.

Razred lovcev je dobro optimiziran za izvajanje natančnih napadov na tarče po vsej Ukrajini na vizualnem in nevidnem dosegu in brez težav prekaša vse v ukrajinskem inventarju v smislu njihovih zmogljivosti zrak-zrak.

Toda brez radarja AESA nobena od zmogljivosti MiG-35 ni izjemna glede na standarde drugih lovcev v ruskih zračnih silah, medtem ko dejstvo, da takšni lovci srednje teže predstavljajo vse manjši del flote, spodkopava koristi, ki bi jih lahko pridobili z zagotavljanjem bojnih izkušenj posadkam.

Pričakuje se, da bo primarna korist na izvoznih trgih, kjer bo lovca mogoče tržiti kot bojno preizkušenega in reklamiranega za boje v zraku ter morda celo za trženje sodobnih raket zrak-zrak, ki se uporabljajo na vojnem območju.

Primarne prednosti MiG-35 pred težjimi lovci, kot sta Su-30SM in Su-35, so veliko nižji stroški vzdrževanja in obratovanja, krajše zahteve po vzletno-pristajalni stezi in nizki življenjski stroški, ki jih združuje s pristopom, podobnim naprednemu orožju.

Dolga leta je bil ta lovec edini razred v ruskih zračnih silah, ki ni nikoli videl boja, a to se je spremenilo z ukrajinsko vojno.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek