REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Melania uvedla novo modo: njena rdeča božična drevesca iz Bele hiše so postala pravi hit v ZDA

Melania uvedla novo modo: njena rdeča božična drevesca iz Bele hiše so postala pravi hit v ZDAMelania - božična drevesa

Drevesca iz rdečih brusnic so bila zmeraj tradicija Bele hiše, toda velika rdeča drevesa, oblikovana kakor božična, so novost, ki je obnorela ZDA.

V Belo hišo jih je uvedla prva dama ZDA, so pa že kmalu zatem postale pravi hit.

Kot poroča AP, nekateri kritiki Melanie Trump zaradi njih »vidijo rdeče«, toda  rdeča drevesca so kmalu postala priljubljena tudi na številnih božično-novoletnih zabavah izven Washingtona  – kar je menda samo »ena od novih idej, ki so jih Trumpovi uvedli v tem dopustniškem času.«

Vsaka oseba, ki je šla skozi Vzhodno krilo, se je ustavila zaradi fotografiranja

V štirih tednih, kjer ga je čakalo 21 različnih zabav, se je ameriški predsednik sicer večinoma umikal medijem.

Zaradi delne proračunske zamrznitve sredstev, ki je posledica zavračanja demokratov za financiranje Trumpove ideje o »zidu« na meji z Mehiko, je moral Donald Trump premakniti tudi svoj odhod na praznične priprave na Floridi, kjer ima svoje posestvo. Moral je ostati v Washingtonu, medtem ko sta soproga Melania in sin Barron odletela v Palm Beach.

Medtem pa so rdeča, v stožce oblikovana drevesa ob zeleni preprogi v vzhodnem krilu Bele hiše postala prava atrakcija. Menda se obiskovalci množično ustavljajo ob njih in fotografirajo ob »nenavadnem ozadju«.

Rdeča božična drevesca-Melania Trump

»Vsaka oseba, ki je šla skozi Vzhodno krilo, se je ustavila zaradi fotografiranja«, je dejal konservativni komentator Paris Dennard, ki je bil nedavno gost v Beli hiši.

Armstrong Williams, še en konservativni komentator, je prav tako tvital svoje fotrografije z drevesi v ozadju. »Zdelo se mi je zelo prestižno. Odlično za fotografiranje,« je dejal.

Trumpova sta sicer imela v sredo zadnji dve uradni zabavi, na kateri sta gostom postregla z jagnjetino, kozicami in krompirjem, ter deserti kot so na primer limonova torta, kokosov kolač in seveda tudi z božičnimi piškoti. Ob tem so gostje pili šampanjec in jajčne likerje.

Sta se pa oba Trumpova letos večinoma izognila poziranju in slikanju z več sto gosti, ki lahko traja več ur

Sebastian Gorka, nekdanji Trumpov pomočnik za nacionalno varnost je atmosfero v Beli hiši opisal kot »pravo slavljenje ameriško-židovske dediščine in naših najstarejših tradicij.«

Sta se pa oba Trumpova letos večinoma izognila poziranju in slikanju z več sto gosti, ki lahko traja več ur, zahteva od obeh prisiljene nasmeške in »kramljanje« in je običajno zelo naporno.

Ne glede na to pa se je Donald Trump ob koncu leta slikal s pripadniki tajne službe, vojske in osebja, ki dela v rezidenci.

Kako pa se sicer naredi v Beli hiši tradicionalno »drevo iz rdečih brusnic«, pa si lahko ogledate v posnetku.

 

Komentarji