REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

"Malce sem se šopiril": leto in pol kasneje je Putin razkril, o čem je kramljal z Melanio na večerji

Predsednik Rusije in Melania

Večerje na katerih se srečujejo visoki državni uradniki, praviloma niso le večerje, marveč tudi priložnost za vzpostavitev boljših odnosov med posameznimi državami in narodi.

Novinar je vprašal Putina, ali je morda poskušal 'novačiti' Melanio za ruske tajne službe.

Med lanskim vrhom G-20 v nemškem Hamburgu (julija 2017) Vladimir Putin ni imel priložnosti govoriti samo z Donaldom Trumpom, temveč tudi njegovo soprogo Melanio, ker sta na večerji sedela drug ob drugem.

Videli so ju, da se pogovarjata, toda do zdaj nihče ni vedel, o čem je pogovor sploh stekel ...

V Amazonovem dokumentarcu Svetovni red 2018 (World Order 2018) se je ruski predsednik razgovoril in naposled razkril, kaj je bilo v fokusu pogovora, ki ga je vodil s predsednikom Združenih držav in prvo damo.

Zdi se, da je Melania Trump želela izvedeti več o ruski demografski politiki.

Melania je bila presenečena glede nekaterih podatkov.

"Povedal sem malo o ukrepih s katerimi pomagamo materam in otrokom, pojasnil sem načela, na katerih počiva demografska politika, in zdelo se je, da ju tema res zanima", je razkril Putin v pogovoru za omenjeni dokumentarec.

Dodal je, da je bila Melania presenečena glede nekaterih podatkov ter da ji je opisal tudi rezultate, ki jih je dosegla dosedanja demografska politika.

Putin in Melania in ribiške

"Potem sem jima pripovedoval o Rusiji, Sibiriji in ribolovu. Veste kako to gre - malce sem se šopiril. Kdo ne bi nekoliko polepšal zgodbo, ko pripoveduje o ribolovu?", je duhovito sklenil Putin.

Pogovor je nato "zavil" v smeri Kamčatke in živalskih vrstah v Rusiji, zlasti tigrov, poroča britanski Express.

Britanski tisk: Melania je vešča v več jezikih kot katerakoli prejšnja ameriška prva dama.

Novinar je, med ostalim vprašal Putina, ali je morda poskušal "novačiti" Melanio delati za ruske tajne službe, oziraje na dejstvo, da mu je bilo novačenje tujcev za potrebe ruskih obveščevalnih služb - delo v preteklosti.

'Malce sem se šopiril. Kdo ne bi nekoliko polepšal zgodbo, ko pripoveduje o ribolovu?', je duhovito sklenil Putin.

Putin je odvrnil: "Ne. To nisem počel že lep čas, zelo dolgo. Čeprav sem rad to delal. To je bila takrat dolga leta moja naloga, kot vam je znano".

Časnik poudarja, da - medtem ko Trump ne govori rusko, Melania zna tudi angleščino, francoščino, nemščino, italijanščino in srbščino, poleg svojega domačega jezika - slovenščine, ter da je vešča v več jezikih kot katerakoli prejšnja ameriška prva dama.

Komentarji