REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kimovi ljudje iz jekla: Odbita ekshibicija severnokorejske vojske - z golimi rokami in glavo lomijo bloke

Kimovi ljudje iz jekla: Odbita ekshibicija severnokorejske vojske - z golimi rokami in glavo lomijo blokeTako so videti Mimovi ljudi iz jekla. Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Severnokorejski mediji so objavili video posnetek vojakov, ki so razkazovali svoje bojne veščine in sposobnosti, tako da z glavo in rokami razbijajo betonske bloke, upogibajo jeklene palice ...

Posnetek je nastal na predstavitvi obrambnih sposobnosti vojske v Pjongjangu, med gledalci pa je bil tudi severnokorejski voditelj Kim Jong-un.

Na posnetku je videti vojake, ki z rokami in glavo lomijo opeke in betonske plošče, ali pa kako ležijo na žebljih in drobcih stekla, medtem ko jim drugi vojaki s kladivom razbijajo betonske plošče na telesu.

Veliki finale razstave sta bila dva vojaka, ki sta jeklene palice upogibala okoli vratu in trgala verige, poroča Kurir.

Že sam ogled posnetka je za gledalca nekoliko neprijeten... Lahko si samo mislimo, kaj ob vsem tem čutijo vojaki.

Severnokorejski mediji navajajo, da je bila predstava organizirana zato, da bi se »sovražnikom pokazalo, da imajo vojaki jeklene pesti, s katerimi ščitijo mir«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek