REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Igrače in knjige tarče nemške pedantnosti: Sankcionirajo tudi ruskega Dedka Mraza

Igrače in knjige tarče nemške pedantnosti: Sankcionirajo tudi ruskega Dedka MrazaNemški cariniki opozarjajo, da bodo zasegli predmete iz celuloze (papirja), izdelke iz lesa, kamnov in plemenitih kovin, cigarete, plastiko in kemične izdelke, vključno z izdelki, kot je kozmetika. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemška carina je opozorila, da bo lahko zaplenila božična darila, ki prispejo v Nemčijo iz Rusije, zaradi potrebe po spoštovanju režima sankcij.

Carinska služba se je v izjavi sklicevala na uredbo, ki jo je Svet EU potrdil 31. julija 2014, poroča tiskovna agencija TASS.

Zato je po navedbah nemške carinske službe prepovedan uvoz številnih predmetov iz Rusije, vključno s predmeti iz celuloze (papirja), izdelki iz lesa, kamnov in plemenitih kovin, cigaret, plastičnih in kemičnih izdelkov, vključno z izdelki, kot je kozmetika.

Nemška carinska služba je dodatno opozorila javnost, da se na carini lahko zasežejo predmeti, za katere velja omenjena uredba.

Vse kaže, da se bodo zaradi takšnega carinskega režima tudi igrače in knjige znašle na seznamu Berlina glede ruskih prepovedanih predmetov, ki jih je treba zaseči na nemških mejnih prehodih, navaja ruska agencija.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek