REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk: Umetna inteligenca je za človeštvo nevarnejša od Severne Koreje

Elon Musk: Umetna inteligenca je za človeštvo nevarnejša od Severne KorejeStroji bodo zmagali

 

Medtem ko se svet sprašuje, ali bo zaradi vse večjih napetosti med Severno Korejo in ZDA svet doživel jedrsko katastrofo, inovator in voditelj Tesle Elon Musk znova opozarja na nevarnost, ki je po njegovem hujša celo od napetosti s Severno Korejo.  V petek popoldan je objavil tvit, v katerem je zapisal: "Če vas še vedno ne skrbi zaradi varnosti umetne inteligence, bi vas res moralo skrbeti. To je bistveno bolj nevarno d Severne Koreje." Ob tvitu je objavil sliko obraza zaskrbljene ženske s pripisom: "na koncu bodo zmagali stroji." Znano je, da se Elon Musk z umetno inteligenco zelo veliko ukvarja, pa tudi večina znanstvenikov je prepričanih, da umetna inteligenca predstavlja resnično novo revolucijo v razvoju človeštva.

Kakšno moč bi lahko dobila, kaže Muskov prejšnji tvit, v katerem opisuje, kako je organizacija Open AI ki jo podpira ustvarila umeten program, ki je v elektronskih športih premagal doslej najboljšega človeka. Musk je dodal še to: "Nihče nima rad pravil, toda vse (avtomobili, letala, hrana, zdravila itd.) kar predstavlja nevarnost za vse ljudi, je urejeno s pravili. To velja tudi za umetno inteligenco." Po Muskovi oceni  umetna inteligenca predstavlja "neposredno nevarnost" za človeštvo, "največja ovira, da bi umetno inteligenco razumeli kot nevarnost pa predstavljajo tisti, ki so tako prepričani v lastno inteligenco, da si ne morejo predstavljati, da nekdo drug počne nekaj, česar oni sami ne zmorejo!"

Delite članek