REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Biznis brez meja: Ukrajinski in zahodni proizvajalci Rusiji in Putinu dobavljali izdelke, rezervne dele za letala in radarje!

Biznis brez meja: Ukrajinski in zahodni proizvajalci Rusiji in Putinu dobavljali izdelke, rezervne dele za letala in radarje!Ruski helikopterji: Od začetka vojne so ukrajinski proizvajalci Rusiji dobavili rezervne dele za letala in helikopterje v vrednosti 370 milijonov rubljev. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruski kanali in mediji poročajo, da so od začetka vojne ukrajinski proizvajalci Rusiji dobavili rezervne dele za letala in helikopterje v vrednosti 370 milijonov rubljev (okoli 3,9 milijona evra).

Največ delov je v Rusijo izvozil harkovski strojegradni obrat Avia FED – in zaslužil 120 milijonov rubljev.

Kijevski obrat Radar je dobavil rezervne dele za lokacijske postaje za helikopterje Ka-32 v vrednosti 67 milijonov rubljev.

Poleg tega so podjetje Motorsich (dobavlja dele za popravilo motorjev An-24 in An-12), kijevska tovarna Artem, Harkovski biro za oblikovanje agregatov, Volčanski agregatni sindikat in številni drugi proizvajalci dobavili obratu »Avia FED Service« svoje izdelke za še 170 milijonov rubljev.

Med uvozniki ukrajinskih letalskih delov so stranke, kot so rusko ministrstvo za obrambo, podjetja državne korporacije Rostec in celo predsedniška posebna letalska enota Vladimirja Putina »Rossiya«.

Skupno je med vojno Ukrajina Rusiji prodala letalske dele v vrednosti najmanj 650 milijonov rubljev.

Poleg Ukrajine je Rusija uvažala dele in blago še iz Francije, ZDA in Velike Britanije!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek