REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Združenje mobilnih operaterjev prižgalo zeleno luč za Huawei

Združenje mobilnih operaterjev prižgalo zeleno luč za HuaweiBo Huawei spet dobrodošel v ZDA? Vir: Yahoo Finance

Telekomunikacijski gigant Huawei je sporočil, da je njegova 5G oprema brezžičnega in jedrnega omrežja uspešno prestala varnostno preverjanje NESAS (Network Equipment Security Assurance Scheme).

Zelena luč je dobra novica za Huawei in protiutež močnim pritiskom ameriške administracije, na EU in evropske države, da Huaweijevo opremo izločijo iz tekme za 5G.

Gre za standardiziran mehanizem za ocenjevanje kibernetske varnosti, ki sta ga skupaj največjimi globalnimi operaterji, dobavitelji opreme, industrijskimi partnerji in regulatorji razvila Združenje mobilnih operaterjev - GSMA in Projekt partnerstva tretje generacije - 3GPP.

Zelena luč je dobra novica za Huawei in protiutež močnim pritiskom ameriške administracije, na EU in evropske države, da Huaweijevo opremo izločijo iz tekme za 5G.

''Ocena je dragocena referenca tudi za druge zainteresirane deležnike, kot so operaterji, dobavitelji opreme, državni regulatorji in ponudniki storitev. Huawei se je od nekdaj osredotočal na tehnologiji temelječo zaščito kibernetske varnosti. NESAS ima našo polno podporo in sodelovanje. Ob tem tudi pozivamo celotno industrijo, da skupaj spodbudimo razvoj bolj usklajenega trga mobilnih komunikacij," je dejal Devin Duan, vodja družbe 5G E2E Cybersecurity Marketing, Huawei.

Delite članek