REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei je odprt za pogovore s slovensko vlado

Huawei je odprt za pogovore s slovensko vladoHuawei Vir:Xinhua

Huawei, eden izmed največjih v ponudnik informacijske in komunikacijske tehnologije na svetu sporoča, da je pripravljen na pogovore z vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije.

V zadnjih mesecih se je namreč v tudi Sloveniji razvila razprava o 5G tehnologiji in morebitnim podpisom skupne izjave Slovenije in ZDA ter opredelitvijo možnih dobaviteljev visokega tveganja v procesu uvajanja 5G

Huawei je pripravljen s slovensko vlado podpisati tudi tako imenovani "no-spy agreement", s katerim bo zagotovil, da njegova tehnologija ne bo uporabljena za nadzor. 

“Podpis skupne izjave Slovenije in ZDA glede uvajanja 5G v Sloveniji nikakor ne bo pripomoglo k večji kibernetski varnosti države, kot tudi ne označevanje posameznih dobaviteljev za visoko tvegane,” poudarja Radoslaw Kedzia, regijski podpredsednik Hauweija.

"Huawei podpira evropski pristop in sklop varnostnih ukrepov EU za 5G (EU Security Toolbox), ki bodo učinkovito nadgradili varnost 5G omrežij in naslovili tveganja kibernetske varnosti z nizom merljivih in preverljivih kriterijev, ki bi morali za vse dobavitelje veljati enako," še dodaja Kedzia.

Huawei je pripravljen s slovensko vlado podpisati tudi tako imenovani "no-spy agreement", s katerim bo zagotovil, da njegova tehnologija ne bo uporabljena za nadzor.

 

 

Delite članek