REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump pred srečanjem z Junckerjem tvital o odločnosti in enotnosti okrog svoje carinske politike

Trump pred srečanjem z Junckerjem tvital o odločnosti in enotnosti okrog svoje carinske politikeDonald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je pred današnjim srečanjem s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem sprožil rafal tvitov v prid svoji trgovinski politiki, katere bistveni element je dvigovanje carin na uvoz posameznih skupin blaga v ZDA. Odzval se je na kritične komentarje jutranjega programa televizije MSNBC.

Trump glede na tvite tokrat ni gledal jutranje oddaje na televiziji Fox News, ampak oddajo Morning Joe na MSNBC, kjer je voditelj Joe Scarborough skupaj z gosti republikanci kritiziral Trumpovo trgovinsko politiko. Trump je v torek zvečer v Kansas Cityju na enem od svojih zborovanj dejal, da ga boli srce, ko vidi kako kmetje trpijo zaradi trgovinskih vojn, njegov minister za kmetijstvo Sony Perdue pa je v Washingtonu napovedal, da jim bodo pomagali z 12 milijardami dolarjev.

To je potrdilo Trumpov namen vztrajanja pri netenju trgovinskih sporov s svetom, če pa komu še vedno ni bilo jasno, je to potrdil še z današnjimi jutranjimi tviti.

To je potrdilo Trumpov namen vztrajanja pri netenju trgovinskih sporov s svetom, če pa komu še vedno ni bilo jasno, je to potrdil še z današnjimi jutranjimi tviti. Republikanski senator Ron Johnson je na MSNBC Trumpovo pomoč kmetom opisal kot "sovjetsko", predsednik pa je odgovoril, da ne ve, kaj takšni politiki kot je Johnson sploh mislijo. "Ali bomo dovolili nadaljevanje ropanja kmetov in države? Izgubili smo 187 milijard s trgovino lani. Nobene šibkosti!", je pribil Trump.

"Ko te ljudje napadajo z vseh strani v času pogajanj, to pomeni, da bo trajalo dlje, da dosežemo dogovor, in ta ne bo nikoli tako dober, kot bi bil v primeru enotnosti. Pogajanja gredo dobro, ohranite mirne živce. Končni rezultat bo vreden vsega," je tvitnil Trump, ki sicer ni posebej napadel EU, ampak Kitajsko.

"Kitajska meri na naše kmete, za katere vedo, da jih ljubim in spoštujem, samo zato da bi ji pustil, da še naprej izkorišča ZDA. Njihov hudoben poskus bo propadel. Mi smo bili doslej zelo prijazni. Kitajska je z nami lani zaslužila 517 milijard dolarjev," je tvitnil samooklicani borec za vnovič veliko Ameriko.