REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trajnostna kartonska embalaža podjetja DS Smith – inovacija za zmanjšanje količine plastike  

promocijsko sporočilo
Trajnostna kartonska embalaža podjetja DS Smith – inovacija za zmanjšanje količine plastike   

Podjetje DS Smith že dolga leta slovi kot vodilni ponudnik trajnostne embalaže iz naravnih vlaken. Zdaj so svoje znanje združili s Coca-Colo in razvili inovativno zunanjo embalažo iz kartona, ki nadomešča dobro znane plastične ročaje na 1,5-litrskih multipakiranjih pijač.

Ročaj iz valovitega kartona »DS SMITH LIFT UP« je mogoče 100 % reciklirati, s tem pa se zmanjšuje uporaba plastike za enkratno uporabo.

Ročaj iz valovitega kartona »DS SMITH LIFT UP« je mogoče 100 % reciklirati, s tem pa se zmanjšuje uporaba plastike za enkratno uporabo. Pakiranje je že na voljo na avstrijskih trgovskih policah, kmalu pa jih bomo videli tudi na preostalem evropskem trgu, vključno s Slovenijo.

V Avstriji bo zgolj zaradi te inovativne embalaže poraba plastike zmanjšana za kar 200 ton.

Inovacija podjetja DS Smith je že v začetni fazi proizvodnje varčna in trajnostna.

Ročaj je bil razvit z edinstvenim pristopom podjetja, imenovanim "Circular Design Metrics" (Metrika krožnega oblikovanja), ki znatno zmanjšuje ogljični odtis embalaže in njene proizvodnje. Takšen primer dobre prakse in sodelovanja med podjetji pa je ključ pri zmanjševanju odpadne plastične embalaže in uvedbi inovativnih sprememb velikega obsega, kar dokazuje razvoj te pomembne spremembe pri prenosu plastenk.

Ročaji niso le okolju prijazni, temveč tudi uporabniku. So mehki in nudijo udoben oprijem za nošenje, izdelki ostanejo med prenosom varni, odpiranje paketa pa je preprosto.

"Trajnostno oblikovanje je osrednje v našem delovanju kot podjetju, in ta inovacija je odličen primer priložnosti za inovacije v embalaži, ki vodijo k bolj trajnostni prihodnosti za proizvajalce, trgovce na drobno in potrošnike," pojasnjuje Stefano Rossi, izvršni direktor divizije Packaging Solutions pri DS Smith.

Ročaji niso le okolju prijazni, temveč tudi uporabniku. So mehki in nudijo udoben oprijem za nošenje, izdelki ostanejo med prenosom varni, odpiranje paketa pa je preprosto.

Podjetje DS Smith si prizadeva za povečanje trajnostne embalaže, zato je cilj tega sodelovanja uporaba ročaja na vseh evropskih trgih, vključno s Slovenijo.

V kratkem bodo na paketih pijače Coca-Cola ter pijače Fanta in Sprite, na voljo tudi pri nas.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek