REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Oglaševalec leta po dveh desetletjih - Mercator!

promocijsko sporočilo
Oglaševalec leta po dveh desetletjih - Mercator!

Na Slovenskem oglaševalskem festivalu so podelili prestižno nagrado Oglaševalec leta, ki jo je prejel Mercator.

Ponosni so, saj jim nagrada pomeni prepoznanje vloženega truda na področju tržnega komuniciranja. Preteklo leto so Mercatorjev komunikacijski odtis zaznamovali številni prepoznavni projekti kot so kampanje Moje znamke, Radi imamo domače in večkrat nagrajeni Mali šef Slovenije.

Preteklo leto so Mercatorjev komunikacijski odtis zaznamovali številni prepoznavni projekti kot so kampanje Moje znamke, Radi imamo domače in večkrat nagrajeni Mali šef Slovenije.

Ob tem pa so vrednote, ki jih nosi blagovna znamka, strateško povezali tudi v uspešni kampanji znamke delodajalca, je ocenila strokovna komisija. Poleg te imenitne nagrade, so strokovno žirijo prepričali še z dvema projektoma – dve srebrni nagradi so prejeli za Mali šef Slovenije, v kategorijah zunanje oglaševanje in odziv znamk, ter eno srebrno za zunanje oglaševanje – plakat M Tehnike v obliki lopate. 

»Mercator povezuje posameznika in družbo, lokalno in regionalno, umetnost in šport – že več kot 70 let. Vse to se zrcali v današnji nagradi Oglaševalec leta. Visoko angažirano timsko delo in kreativne moči posameznika, tradicija odličnega, inspiracija od umetnosti do športa, vse to potrjuje ta nagrada,« je s ponosom dejal predsednik uprave Mercatorja, Tomislav Čizmić, in nadaljeval: »Zato velika zahvala in čestitke naši najboljši ekipi, ki jo sestavljajo edinstveni posamezniki, ki ustvarjajo našo novo skupnost – M Sosesko.«

Viktorija Radojević Mavrič, izvršna direktorica marketinga in razvoja v skupini Mercator, se je na zmagovalnem odru zahvalila zbranim, predvsem pa ekipi in zaposlenim: »Biti Oglaševalec leta je velika čast in s ponosom bomo nosili ta naziv. Nagrada nam veliko pomeni, tako celotni ekipi kot vsakemu posamezniku. Lagala bi, če bi dejala, da si nagrade nismo želeli. Seveda smo si jo želeli, zanjo pošteno delali in jo tudi dobili!« Obljublja, da se bodo še naprej zavestno trudili biti najboljši za svoje kupce.

»Strateško upravljanje znamke zahteva izjemna vlaganja v raziskave, strokovni razvoj ter odlično projektno vodenje,« je povedala Andreja Zadnik Andoljšek, direktorica sektorja za tržno komuniciranje v Mercatorju, in poudarila, da ima Mercator kot blagovna znamka na slovenskem trgu izjemno tradicijo in hkrati odgovornost. »Naši glavni tržno komunikacijski cilji so razvoj tržnega deleža, zaupanje in privlačnost blagovne znamke ter ustrezna podpora prehodu na digitalne komunikacijske in prodajne kanale.«

Viktorija Radojević Mavrič: Strateško upravljanje znamke zahteva izjemna vlaganja v raziskave, strokovni razvoj ter odlično projektno vodenje.

Kristina Gregorc, direktorica digitalne komunikacije, razvoja in spletne prodaje pri Mercatorju, je ob slovesnem prejemu nagrade povedala: »Blagovne znamke stremijo k odličnosti, trajnosti in široki dostopnosti. Mercator je v letu 2021 znova dokazal, da obvladuje vse tri gradnike. V najboljšem sosedu smo kot prvi trgovec v Sloveniji pred več kot 20 leti ponosno zagnali spletno trgovino. S tem smo zagnali trend nenehnih inovacij, novih paradigem, v zadnjem obdobju pa tudi uspešno prepletanje trgovske ponudbe in kakovostnih lastnih vsebin.«

Na področju strateškega in tržnega komuniciranja trgovec sodeluje z agencijo Herman & partnerji. »Ključ do uspeha je enotno razumevanje poslanstva in vizije razvoja ter odličnost v projektnem vodenju,« meni Tina Cirman Popovič, partnerica v agenciji, ki verjame, da partnerski poslovni odnosi presegajo projektna sodelovanja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek