REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei kljub sankcijam do občutno višjega čistega dobička

promocijsko sporočilo
Huawei kljub sankcijam do občutno višjega čistega dobičkaGuo Ping - rotacijski predsednik Huawei Vir:Huawei

Tehnološki velikan Huawei je objavil svoje letno poročilo za leto 2021, ki razkriva nadaljevanje visokih vlaganj v raziskave in razvoj, ki jih v prihodnosti ne nameravajo zaustaviti.

Naložbe v raziskave in razvoj so leta 2021 po poročilu dosegle 142,7 milijard kitajskih juanov (CNY), kar predstavlja 22,4 % vseh prihodkov družbe. Gre za dolgoročne in premišljene izdatke, ki so skupno za raziskave in razvoj v zadnjih 10 letih dosegli več kot 845 milijard CNY.

“Splošno gledano je bila naša uspešnost skladna z napovedmi. Naše poslovanje z operaterji (Carrier business) je ostalo stabilno, na poslovnem področju B2B (Enterprise business) smo imeli stalno rast poslovanja, na poslovnem področju končnih uporabnikov (Consumer business) pa se je poslovanje hitro razširilo na nova področja. Poleg tega smo pospešili tudi razvoj našega ekosistema,” je na novinarski konferenci izpostavil Guo Ping, rotacijski predsednik Huawei.

Naložbe v raziskave in razvoj so leta 2021 po poročilu dosegle 142,7 milijard kitajskih juanov (CNY), kar predstavlja 22,4 % vseh prihodkov družbe.

Vlaganje v raziskave in razvoj je strateška poteza, ki jo lahko enačimo z vlaganjem v prihodnost.

Eno izmed področji, kjer se prihodnost že razvija so 5G omrežja.

Huawei pri uvajanju 5G omrežij podpira operaterje po vsem svetu. 5G omrežja je za stranke postavil v 13 državah, vključno s Švico, Nemčijo, Finsko, Nizozemsko, Južno Korejo in Savdsko Arabijo, pri čemer ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo, kar so potrdili testi zunanjih izvajalcev.

Za industrijske aplikacije 5G tehnologije ima Huawei čez 3000 komercialnih pogodb z operaterji in partnerji. Gre za uporabo v sektorjih proizvodnje, rudarstva, železarstva, jeklarstva, pristanišč in bolnišnic.

Leta 2021 je družba Huawei na poslovnem področju ponudnikov storitev za operaterje ustvarila 281,5 milijard CNY prihodkov.

Sodelovanje z operaterji pri razvoju 5G omrežij je v skladu z njihovo vizijo popolne digitalne izkušnje, kjer je svet povezan in pameten.

Leta 2021 je družba Huawei na poslovnem področju ponudnikov storitev za operaterje ustvarila 281,5 milijard CNY prihodkov.

Da bi usvojili svoje poslanstvo zagotavljanja vrhunske računalniške moči, spodbujajo vseprisotno povezljivost in enak dostop do omrežij.

Vlaganja v raziskave in razvoj jim na dolgi rok pomagajo graditi digitalno platformo, ki bo vsem organizacijam v raznovrstnih panogah pomagala pri učinkovitosti, prilagodljivosti in dinamični uporabniški izkušnji z umetno inteligenco, ki je prilagojena ljudem.

"V nadaljevanju bo Huawei še naprej nadgrajeval svojo pot digitalizacije, inteligentne preobrazbe in zniževanja vsebnosti ogljika. Zanašajoč se na talente, znanstvene raziskave in inovativni duh bomo nenehno povečevali naložbe za preoblikovanje naših paradigem za temeljne teorije, arhitekturo in programske opreme ter gradili našo dolgoročno konkurenčnost,” je poudaril rotacijski predsednik Huawei Guo Ping.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek